Helena-Reet: Vad ger jag i år som julklapp till barnen, vännerna och samarbetspartners

Helena-Reet: Vad ger jag i år som julklapp till barnen, vännerna och samarbetspartners

NordenBladet – Jag gillar hantverk och det värderas högt i vårt hem. Jag gör alla slags hantverk – jag målar, gör keramik, stickar, virkar, syr, broderar, tillverkar olika slags miljövänliga hantverkskosmetika med varumärket Elisheva & Shoshana (tvålar, salvor, krämer, schampo, tinkturer, blomvatten osv), jag göt smycken och små föremål och försöker ibland tillverka några möbler. Tidigare gjorde jag många armband, örhängen och halsband för varumärket Ohmygossip Couture som många kändisar älskade och till och med flera deltagare bar på skönhetstävlingar, men sedan lade jag detta hantverk åt sidan på grund av tidsbrist, eftersom arbete med webbplatser tog det mesta av min tid.

Nu undrar jag vad jag ska ge i present i år. En sak som jag alltid ger är presentförpackningen Elisheva & Shoshana Giftbox. Även i år gjorde jag en speciell presentförpackning för E&S, som år 2020 innehåller fyra produkter – en hårbottenspray, ett djuprengörande schampo, hantverkstvål och ett uppfriskande badsalt (om du vill veta mera och om du vill köpa HÄR). Den säkraste gåvan eller en del av presenten från mig är också örtte. Varje år tillbringar jag hälften av sommaren på ängar och i skogar och samlar estniska örter, torkar dem och packar dem i förpackningar om circa 30-50 gram. Årets hit är Rallarros te (folkmedicin betraktar rallarros som ett läkemedel mot cancer och infertilitet, liksom rallarros hjälper män att öka sin potens. Rallarros anses vara en naturlig Viagra! Den lindrar även bekymmer med prostata.), Älggräs te (ett naturligt aspirin som hjälper lederna och rengör kroppen) och Ulltistel te (används i rysk fytoterapi för leukemi, lung- och bentumörer för att rengöra kroppen). Den som behöver någon av dessa tesorter, kan fråga mig, jag kommer snart att försöka lägga ut dem till försäljning på ElishevaShoshana.com.


Det är svårt att komma på julklappar för barnen eftersom de redan har allt. Vanligtvis har Ivanka Shoshana visat mig bilder på Internet på vad hon önskar sig som julklapp eller födelsedagspresent, men i år har det varit tyst. Jag vet att hennes favoriter nu är tecknade serier på The Loud house på Youtube och jag skriver ofta ut deras bilder för att färgläggas. Jag köpte henne två sagoböcker med klistermärken (Mowli och Skönheten och Odjuret och en sagobok Woodland Stories (Sagoskogen) skriven och illustrerad av Rene Clocke, samt en mycket söt pälsbollreflex och lite godis. Estella får även hon reflex och Haglöfs skolväska.


Men tillbaka till hantverk. Jag hittade tillbaka till smyckestillverknings världen! Det är så trevligt att göra någonting för hand… haha. Jag har sedan tidernas begynnelse samlat på och köpt många vackra stenar och delar till smycken, och nu tänkte jag att jag skulle tillverka smycken igen. Jag använder också många Swarovski-kristaller i mina smycken. Egentillverkade föremål är mycket bra gåvor eftersom de kommer från hjärtat, de är annorlunda, unika och verkligen gjorda för hand. Jag är en av de människor som uppskattar hantverk mycket. Under många dagar tillverkade jag smycket för mig själv och som presenter (örhängen, armband, armringar, hängen och nyckelringar. De blev väldigt festliga och glänsande. Jag åtminstone tycker mycket om dem 🙂 Jag bifogar här några foton och även försöker lägga ut dem till försäljning på Elisheva & Shoshana online butik 🙂 Jag gör samtidigt reklam för att om någon vill ha handgjorda smycken, kan man gärna skriva till mig (till exempel på Facebook), jag är tillbaka på hantverkssvängen.

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory