Helena-Reet: Tar jag bloggandet för mycket på allvar?

Helena-Reet: Tar jag bloggandet för mycket på allvar?

NordenBladet – Jag har bloggat i flera år “för allvarligt”, eller kanske är det mer korrekt att säga att jag har skrivit essäer eller åsiktsartiklar. Jag skulle vilja ändra på detta. Jag känner att jag inte längre vill vara så allvarlig, grundlig och analytisk. Så jag skulle vilja skriva enkelt, kortfattat och rättfram. Jag vet inte hur jag ska klara av det, men jag kommer att försöka. Jag skulle vilja vara omedelbar, lätt, närvarande i ögonblicket och till och med lite ytlig – ytlig i och med att allt förändras och rör sig … tankar, handlingar, tid osv., och det lönar sig inte att lyfta fram precis allting. Det är vackert att leva just för stunden!

Jag vet redan i förväg att det kommer att bli en oerhört svår utmaning för mig, för jag gillar att vara grundlig, saklig osv. och jag gillar att leva i framtiden. När jag gör si och då blir den saken gjord, och gör jag så när den saken händer – och i slutändan förblir mycket ogjort och osagt, för mina alltför höga förväntningar går inte i uppfyllelse. Hahahaa … Å andra sidan skulle jag inte önska att alla mina inlägg inkluderade ett så kallat budskap, men samtidigt tror jag att jag bara skulle vilja vara författare till en blogg och en krönika som berättar om sina dagliga sysslor. Det är en enorm börda när man försöker skapa en “point” från varje aktivitet. Ibland måste man bara vara, gå med i flödet, utan att betona vikten av något för mycket.

För ett par dagar sedan sa min äldre syster att hennes man bara läser min blogg i NordenBladet och den är dödligt tråkig. Riktigt dumt att höra något liknande. Han sa och jag citerar: “Ta med dit en livevideo av ditt verkliga liv, då är du mer känd än Kardashians”. Mhm… Jag måste erkänna att mitt verkliga liv är riktigt trevligt, men det är så galet att det skulle vara farligt att berätta allt. Jag är faktiskt riktigt galen! Hahaa.

Ok … men nu blev det sagt. Sedan lite om min dag idag. Jag vaknade klockan sju. Klockan nio gick jag på en promenad. Jag gick 12 427 steg (6,8 km) och gjorde sedan en hälsosam frukost (jag bifogar några bilder). Idag hade jag en så kallad städdag – jag sorterade barnens kläder, organiserade garderober och hyllor, samlade många saker som kan ges bort eller säljas. Jag har alltid donerat / gett bort alla varor, men ibland tror jag att de kanske borde säljas i stället (helst). Det finns så många kläder som barnen aldrig har burit och som är helt nya. Jag är ju inte en miljonär som bara kan donera allt till andra.

Jag är redan klar med att utforma Elisheva & Shoshanas nya och hälsosamma ”Rallarroste” -förpackning! Toppenläcker! Jag gör en separat artikel om den!! Och sedan …………… kanske höjdpunkten i dag är att idag är den sista dagen att rösta på oss på hemsidan till Estlands nationalmuseum, Eesti Rahva Muuseum – där vi deltar i tävlingen “Min egen utställning 2020“! Att ordna ens egen utställning på Nationalmuseet skulle vara väldigt lockande!!!


error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory