Helena-Reet: Sammanfattning av TVÅ MÅNADER från jul till Alla hjärtans dag

Helena-Reet: Sammanfattning av TVÅ MÅNADER från jul till Alla hjärtans dag

NordenBladet – Ivankas vintersemester tillbringades till stor del i Mõigu med mormor och morfar, jag tog fram nya idéer och Allan skrev koder. Tiden går fort och julen har blivit Alla hjärtans dag utan att man har märkt det. Livet går sin gång… en del har skola, en del arbete, ibland lite semester, lite glädje och mycket tragedi.

För att sammanfatta:

31 december, nyårsafton 2022:
Vi tillbringade nyårsafton hemma hos Allans vän Kairo, där det fanns också en annan vän, Andres, och hans fru. Kvällen var riktigt trevlig, men eftersom de var tvungna att åka vidare mitt i natten hände allting i all hast. Jag gjorde två olika sorters salta pajer och en stor tårta att ta med. Jag gjorde också en tårta att ta med hem och en gick med Estella och Ivanka till Mõigu till mormor och morfar. Som vanligt tittade vi på nyårsprogram, åt och skålade med champagneglas hela kvällen. Det var roligt också, särskilt vid läggdags. Allan bestämde sig för att gå och lägga sig i en skjorta med krage och sade: “Man måste se bra ut även när man går och lägger sig”. Hahaha 😝🤣


Det var mycket vackert i trädgården i slutet av december och början av januari. Det var vackert att se en riktig nordisk vinter. Super vackert! Men den hade också en liten baksida – det var så mycket snö att det tyvärr bröts stora grenar av även stora träd och det var mycket snöarbete (man borde absolut köpa en snöplog till trädgårdstraktorn, som man kan fästa fram på traktorn på vintern). Allan skämtade och sjöng vackra julsånger, i stil med “Det snöar, det snöar, hurra”, skrivna av kompositörer och låtskrivare som bor i stadslägenheter… hahaha 😂😂😂.

Från Murimäkis snöarbete har jag redan gjort klart målningen “Hans Höghet Musen den Förste”, i mars 2021, nr 15 i musmålningsserien (fler bilder av tavlan på min konstbloggsida på Elisheva&Shoshana HÄR).Den 14 januari fyllde Allans brors hustru Tiina år, vilket vi firade en vecka tidigare på Lentosatama, där vi som en del av födelsedagsprogrammet även besökte olika utställningar (“Helvetet på Norra ishavet” som skildrar Juminda-katastrofen, isbrytaren Suur Tõll m.m.). Allt var jättebra, förutom att födelsedagsbarnet självt inte kunde komma eftersom Otto blev sjuk :/.Den 15 januari fördes min mamma två gånger med ambulans till sjukhuset och det blev klart att hon har propp i lungan 😢😢😢.

Den 22 januari firade jag med Allan vår kärleksdag på Muugas Löwenruh (redan 2 år och 9 månader tillsammans!). Maten där är god, förutom khatchapuri. Jag frös och satt med Allans tröja hela tiden. Ivanka var också med oss. Våra magar blev så mätta att vi inte åt den salta cottage cheese-bakelsen och bärkakan som vi gjort hemma till kvällen men vi åt dem sedan dagen efter.Den 27 januari tog jag farväl av farbror Peeter i Pärnamäki.Peeter Ennet, Bild: MTÜ Eesti Geoinformaatika Selts (ESTGIS)

Jaha, och sedan alla möjliga vardagliga saker… Med Ivanka har jag varit på lercirkeln och Laulasmaa SPA, med Allan till Mustamäe 21+ SPA, Estella åkte till ett tvåveckors violinläger på Madeira den 6 februari. Jag har sytt, läst, renoverat, fått massage, varit hos en tandhygienist och på en skönhetssalong. I januari lämnade vi in vår äktenskapsansökan till Lyckans palats (äktenskapsbyrån) och planerar vår smekmånad osv.

14 februari, Alla hjärtans dag
I går var det alltså Alla hjärtans dag…
På bordet stod följande rätter:
Santa Marias äggnudlar, färsk sallad (kål, tomat, paprika, Fringilla mungbönor- räddisgroddar, 3frutti babyspenat, Hansa Herbs basilika, jordgubbar), dressing av Farmi gräddfil och Santa Marias kryddblandning Crispy Chicken). Toppa med färsk grönlök (Minu Maitse) och keso (Alma). Till dryck Kadarbiku morotsjuice.

Jag gav Ivanka och Allan röda tulpaner och en Super Summ-lott.

Jag måste sluta nu, Ivanka och Allan kommer snart hem. Jag ska ta en titt på vad som händer på börsen, göra kvällsmat och sedan ska Allan och jag gå till Dramateatern för att se pjäsen “Gäster”.

(I nästa blogg ska jag berätta om renoveringen, sömnaden och kanske en liten sammanfattning av vad som hände på börsen förra året 😱).

Det var allt för den här gången, kramar!


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory