Helena-Reet: Sammanfattning av förra veckans händelser (öppnandet av kontoret, Lord of the Sound, Estella Elishevas framträdande, Ivanka Shoshanas kortfilmer osv.)

Helena-Reet: Sammanfattning av förra veckans händelser (öppnandet av kontoret, Lord of the Sound, Estella Elishevas framträdande, Ivanka Shoshanas kortfilmer osv.)

NordenBladet – Vintern har kommit och igår skottade vi för första gången. Ett skönt träningspass i friska luften och resultatet av arbetet syns på en gång! ❄🌨☃🌲 Jag har sagt det en miljon gånger, men att bo på landet är en riktig lyx!

Ja, det är generellt sett sant att man kan bo på landet om man är mycket rik eller mycket fattig, men om ni har möjlighet rekommenderar jag att ni gör den här resan oavsett om ni är rika eller fattiga. Flytta till landet! Jorden och naturen är en rikedom i sig, de ger styrka, bra känslor och hälsa, och värdet av det sistnämnda kan inte mätas i pengar.

För mig är livet på landsbygden underbart och mycket inspirerande. Jag har gjort flera målningar som inspirerats av hemmet och livet på landsbygden. En av mina favoriter är en akrylmålning som jag gjorde till min barnbok som är under arbete “Hans Höghet Musen den Förste” (Hans Majestät Musen den Första), där hans majestät musen skottar snö. 🙂 Den här målningen gjordes efter att några av musmålningarna redan hade ställts ut på en utställning på Estlands nationalmuseum och är därför fortfarande oramad. Det misstaget kommer snart att rättas till och tavlan kommer att få en värdig plats på väggen hemma! Ni kan läsa mer om den här målningen på min konstblogg och i min webbshop ElishevaShoshana.com HÄR.

Det verkar som om barn också inspireras av att växa upp mitt i naturen. Ivanka Shoshana, som är ett handikappat barn – autistisk – älskar att plocka örter tillsammans med mig för varumärket Elisheva & Shoshana och tillverka naturkosmetika, hon tillverkar underbar keramik och är också mycket duktig på datorer. Under hennes ledning producerade skolans intellektuella cirkel i år två kortfilmer (“Reflexen avslöjar” och “Hörlurar bort från huvudet”), som fick beröm av skolan. Hemma gillar hon också att experimentera med musikprogram. Det är svårt att uppfostra ett autistiskt barn, men ibland finns det också FANTASTISKA stunder 🙂Förra veckan var det ett evenemang nästan varje dag. Jag har redan skrivit om komedikvällen i en tidigare blogg HÄR. Bland de större händelserna kan jag nämna den högtidliga invigningen av Allans kontor på onsdagen och söndagens konserter – Estella Elishevas framträdande på MUBA och unga ukrainska musikers symfoniorkesters “Lords of the Sound” konsert ”The music of Hans Zimmer” på Alexela konserthus.

Invigningen av Allans nya kontor i centrala Tallinn – festligt halvt “fourchette-“, halvt cocktailparty. Det var en trevlig och mysig tillställning på stående fot, de flesta gästerna kom med sina familjer.
Estella Elishevas föreställning på MUBA den 29.11.2022.
Framförde Paganinis sonat nr 12 i e-moll, ackompanjerad av Olga Kulikova på flygel.
För offentliga konserter med solister och kreativa grupper från Tallinns musik- och balettskola kan man se på MUBA:s evenemangssida/föreställningskalender HÄR.

 

En söndagskväll fylld av filmmusik av den tyske kompositören Hans Zimmer. Symfoniorkestern “Lords of the Sound” dirigerades av Shahroh Fathizadeh.En liten matberättelse (egentligen bilder på mat) från min hemlagade middag igår kväll… 🙂

Meny:
Kokt sötpotatis, köttfärs-gurka gräddsås, stuvad rödbeta, med oliver och keso.
På bordet ska vi också ha sett Fazers Dumle havredryck med Nestlé Cini Minis kanelrutor och Fazer Muminchoklad.
Drycken är vatten och/eller Mumin-saft med sugrör som tillverkas av Refresco Finland OY.Det var allt den här gången!
Kram och jag önskar värme och frid i ert hem! XOXO ❤❤❤


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory