Helena-Reet: MIN VÄG TILL MILJARDÄR eller hur bli en medlem i den mest elitistiska gruppen för människor i världen?

Helena-Reet: MIN VÄG TILL MILJARDÄR eller hur bli en medlem i den mest elitistiska gruppen för människor i världen?

OHMYGOSSIP – Man drömmer inte längre om att bli miljonär i världen utan att bli miljardär – för att tillhöra toppeliten måste ni vara en miljardär. Miljardärer finns ändå bara en på tre miljonärer. År 2014 växte antalet miljardärer i världen med 7 % och elitlistan hade 2325 personer, enligt en gissning från Forbes fanns det 2043 miljardärer år 2017. Hur kan även ni bli en miljardär?

Vi ska gräva lite djupare och titta närmare på statistiken – vad krävs för att bli en miljardär?

Om ni vill bli en miljardär är det viktigt att ni har rika föräldrar. Nästan 45 % av alla miljardärer har ärvt sina rikedomar. Till exempel familjen Walton, som tack vare Walmart är en av de rikaste i världen (deras egendom uppskattas till 152 miljarder dollar) och ärvde sin förmögenhet från Bud och Sam Walton som skapade företaget.

Rika företrädare hjälper, men de garanterar inte rikedom för er. Om ni vill vara med bland världens miljardärer, måste ni vara otroligt duktiga som företagare. 80 % av miljardärerna har skapat sin förmögenhet själva, även om de som utgångspunkt haft rika föräldrar. 55 % av världens miljardärer har uppnått positionen miljardär ändå på egen hand.

Bland världens miljardärer finns 2039 män och 296 kvinnor – som ni ser, förhållandevis många män. 21 % av 296 kvinnor är änkor, som ärvt sin förmögenhet från sina män, 65 % av de kvinnliga miljardärerna har ärvt sina rikedomar på ett annat sätt. Bara 35 % av kvinnorna har kunnat uppnå miljardärernas skara helt på egen hand – med hjälp av sin företagsamhet, begåvning och list.

Om ni vill vara en miljardär, lönar det sig att vara och förbli gift. Skilsmässa medför stora kostnader och förlust av kapital. Enligt statistiken är 89 % av männen och 65 % av kvinnorna gifta.

Det finns statistik över miljardärernas utbildningsnivå och universitetsval. 65 % av miljardärerna har examen från ett amerikanskt universitet, men vad som är mer överraskande är att 35 % av miljardärerna saknar examen från universitet – bara 14 % av miljardärerna har masters examen i affärsverksamhet och ledarskap och 7 % har doktors grad.

Vad är gemensamt för alla miljardärerna? Miljardärerna är världsmedborgare och flyttar ofta sina hem eller affärer till det ställe där det är mest lönsamt för dem. Största delen av världens miljardärer lever, är skrivna och sköter sina affärer officiellt på följande ställen: Lichtenstein, Bermuda, Luxemburg, Hong Kong, Schweiz, Singapore, Förenade Arabemiraten, Qatar, Kuwait och Norge. Det är inte heller en överraskning att berömmelse och rikedomar skapar man framför allt utomlands – ingen är profet i sin egen hemstad… Även om de flesta av miljardärerna lever i USA, ökar antalet miljardärer enligt de officiella uppgifterna snabbast i Sydamerika.

Vem umgås miljardärerna med? Hur kan man hitta vänner som är miljardärer? Miljardärerna är likadana människor som alla andra, men statistiken visar att varje miljardär har minst nio extremt rika vänner. Vad beror det på? Miljardärerna skapar vänskapsband som alla andra människor – umgås med barndomsvänner, med dem som har gemensamma intressen och med dem som man gått i skola med. 68 % av miljardärerna är intresserade av sport och sunda levnadsvanor. För att du ska förstå en annan människa måste du vara på samma våglängd med denna person – samma saker måste intressera dig.

Om att bli en miljardär är ditt prio nummer ett, så vad är mål nummer två? Rätt, det finns inte! Du måste förstå att det inte finns gratis luncher i världen – bara 0,0000272 % av världens befolkning är miljardärer och det betyder, att du måste offra någonting. Oftast är det tid – tid till familjen och dina närmaste. Båda – fritid och extremt mycket pengar, är inte möjligt – du har antingen en karriär eller så har du familjeliv. Om du vill ha båda, lever du i en utopi. Antingen har du ingen miljard eller så har du inget familjeliv. BÅDA TILLSAMMANS är inget möjligt val, ta hänsyn till det.

… Men trots det vill vi bli stora, mäktiga, rika —- och som vi säger —- FÖR BARNEN – vi gör allting för barnen, för de ska få allting? Jag tänker mer och mer på DET som de kommer att få? Nervvrak, föräldrar som är alkoholister, som bekostar allting, som har stora titlar ”Världens viktigaste”, ”Den mest kända i Skandinavien”, ”Allra rikast”… och … men som har offrat både sitt familjeliv och sin hälsa för framgången. Jag tror inte det finns ett endaste barn som skulle glädjas åt det. Det ger dem mycket större glädje att du tar dem i famnen och säger att jag älskar dig — när du gör någonting tillsammans med dem. Jag säger ärligt, att jag inte längre är så säker på om jag ALLS vill uppnå någonting – om jag dog i övermorgon, skulle jag önska att mina barn älskade mig och sade att den bästa tiden i deras liv var tiden med mig. Att de tyckte allra mest i livet om att jag kammade deras hår, berömde dem eller åt glass med dem. Jag tänker på det … varför vi anstränger så mycket i livet för sådan framgång som egentligen inte har något värde? Varför skulle vi överhuvudtaget vilja vara en av dessa 2325 människor som i verkligheten är ensamma – ensamma och olyckliga. Och även det är statistik – miljardärerna ÄR ensamma.

Och vi önskar ändå… Det finns människor som ändå önskar… Jag är en av dem som drömmer. Det handlar inte enbart om pengar eller berömmelse, det är ögonblick av makt och vinst, som överraskar oss – vi är beroende av resultat.

Vi tänker och hoppas, att jag är ett undantag, jag är annorlunda — men slutresultatet är i verkligheten ett och samma – antingen blir vi miljardärer eller så har vi familjeliv. Idag är vi ändå så egoistiska att vi flyttar analyserandet av tanken framåt i tiden. Vi tänker, att vi, just vi är undantag i all världens statistik.


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory