Helena-Reet: Min hemliga trädgård – Good vibes only!

Helena-Reet: Min hemliga trädgård – Good vibes only!

OHMYGOSSIP – Jag har beslutat att ta avstånd från så mycket som möjligt från all slags negativism, och den bästa lösningen är att vistas i naturen och med G-d. Ju mer vi kan smälta in i naturen desto mer avlägset känns vardagens yttre och onödiga buller. Ofta är de våra närstående personer som sårar oss i livet och ibland behövs extra energi för att klara av det. Jag hämtar den i naturen.

Lyckligtvis har jag en egen ”hemliga trädgård”, som i verkligheten inte är en sådan men om man betraktar den på ett annat sätt blir den mycket mystisk. Förra året har gett mitt liv mycket esoterik och kontakt med övernaturliga krafter genom kringelikrokar – till exempel, så otroligt som det låter, var min syster och jag i Viljandi i somras, och vi kom i kontakt med ett äkta spöke (läs om det i tidigare bloggtexter HÄR, HÄR och HÄR), och efter det har vi båda fått väldigt många föraningar. Förnimmelser och synskhet är inte främmande för vår släkt – många förfäder har varit mycket duktiga naturmänniskor och helbrägdagörare som använt växter, som genom sina kunskaper om örter, månfaser och kärring råd har kunnat hjälpa många hjälpsökande och tagit bort mångas kärleksbekymmer, pengabekymmer och hälsoproblem. Ja vet att detta kan låta som rappakalja som alla moderna häxkonster men jag kan inte ändra sanningen. Skrämmer det mig? Naturligtvis! Jag har alltid varit närmast skeptisk mot sådana saker och ju längre tid det går desto mer känner jag att man måste lita på ens inre känsla, man måste ta hänsyn till de tecken man sett, och bilder som kommer fram ska man inte bara vifta bort.

Men tillbaka till trädgården… Jag gillar sådana halvt om halvt skötta och halvvilda trädgårdar, sådana som min egen trädgård. Ju mer du arbetar i trädgården med träd och buskar och pratar med dem desto mer öppnar sig trädgården för dig. Det är en galen men härlig känsla! Jag gillar tanken att förr i tiden man skulle odla allting man behövde själv – ju mindre industriprodukter, desto bättre. Jag producerar rätt mycket själv – i synnerhet dryck (till exempel många olika slags örtteer och äppelsaft för vintern). Jag torkar olika slags växter, som alla har många nyttiga läkande egenskaper. Om du vill veta mer, HÄR gjorde jag en praktisk lista över lätt tillgängliga och kraftfulla växter.

Jag har också sett att jag gillar att fotografera naturen. Här finns några foton som jag tagit rätt nyligen och de får mig sucka: Livet är vackert, man måste inse det! Den allra Högsta har gett oss så mycket som ger glädje!High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory