Helena-Reet: Jul, mönsterdesign för tyger och tapeter + vi säljer en 3D-skrivare och en ratt med pedaler för datorspelare

Helena-Reet: Jul, mönsterdesign för tyger och tapeter + vi säljer en 3D-skrivare och en ratt med pedaler för datorspelare

NordenBladet – Barnen tillbringade fyra dagar på Ösel och Allan och jag hade mer tid för varandra. En dag vilade vi helt enkelt och tittade på alla möjliga filmer och tv-serier.

Jag har en ny favorit, My Mortgage Free Home, där programledaren Amanda Lamb visar fyra fastigheter som deltagarna skulle kunna köpa i stället för sitt nuvarande hem utan att behöva ta ett banklån. Det känns inte bara rätt att främja en livssituation utan lån, utan den här serien innehåller också fantastiska engelska vyer – så vackra att jag har en oemotståndlig lust att göra en lång bilresa genom olika byar i England.

Så vad gjorde vi mer på vår (barn)lediga tid? Allan var upptagen med programmering och jag blev äntligen klar med den nya designen av OHMYGOSSIP-sidan på estniska.

Dessutom städade jag, bytte gardiner, köpte och slog in julklappar, bakade och stekte en hel del och började också sortera saker. Vi säljer en del saker som vi inte längre använder. Just nu säljs en Zonestar Z8 3D-skrivare med två färger och ett Thrustmaster T300 RS-ratt med ram och Pro-pedaler på osta.ee fram till den 1 januari. Alla som är intresserade kan bjuda på auktionen, en chans att få professionella produkter till ett pris som definitivt ligger under marknadspriset.De nya sakerna jag har är en Brother-symaskin och en platta för Trustn planering. Jag vet ännu inte hur jag ska använda den, men på en annan dator har jag tillbringat en del tid med att skapa olika mönster och mandalabilder (nedan finns bilder på de mönster jag gjort). Att designa mönster är mycket lugnande och fascinerande!!!! Se till exempel webbplatsen spoonflower.com. Tusentals olika mönster från olika konstnärer, designers och hobbyister, som kan tryckas på olika tyger, tapeter osv. Så roligt!

Jag har precis börjat sy men jag väntar fortfarande på tyger, spetsar och band, men jag gör ett och annat ändå. Förutom att göra grytlappar och laga högar av saker, sydde jag en påse med två fickor som jag funderar på att använda antingen som glasögonfodral eller för en telefon. Jag gav den till Ivanka som telefonfodral.Precis som förra året (se bloggen HÄR) tillbringade vi julen hemma hos Allans mamma i Kadriorg, fast den här gången var barnen på Ösel. Jag gjorde två tårtor, en till mina föräldrar och en till oss att ta med. Allans bror gjorde ett mellanmål med salta smårätter, som återigen var mycket rikligt och gott. Ja, och så därtill den hemgjorda ölen. Eftersom jag älskar öl kan jag ärligt säga att den var den bästa öl jag någonsin smakat i mitt liv! Absolut i toppklass.

Nedan finns bilder på min juloutfit och vårt julbord i år, som innehöll: bakad kål, bakad potatis, hemgjord paté och hummus, stekt fläsk, färsk sallad, hemgjord pumpasallad, hemgjorda marinerade kantareller, hemgjord vildhallonsylt och hjortronsylt. Till efterrätt gjorde jag crème brûlée – en kex kaka med vispad grädde och pistagenötter, mandel, cashewnötter, bananer och jordgubbar.

Fler matbilder från december…
En liten titt på vad jag har bakat och vad vi har ätit:

Dujardin-bönor, Santa Maria risnudlar, sjögrässallad, kött, smörgåsar, pizza, salta bakverk, olika sallader, fiskpinnar, pannkakor, pepparkakor, glass osv. Nytt att prova var Martas “hemmagjorda linskakor” och olika sorters kaffe. Jag har använt Löfbergs kaffe i flera år, men nu måste jag erkänna att Paulig-kaffet smakar bra för en omväxling. Jag gillade särskilt Pauligs Cafe Reykjavik. I matbutiken Selver fick jag som en gåva getost från gården Andri-Peedo, som var så god att jag beställde mer efteråt.High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory