Helena-Reet: Jag vill lämna ett avtryck av mig själv och det gör jag! Spirituell utveckling och nya intressen

Helena-Reet: Jag vill lämna ett avtryck av mig själv och det gör jag! Spirituell utveckling och nya intressen

NordenBladet – Jag kommer ihåg hur förskolläraren på avslutningsfesten i min äldre dotters dagis sade mig att er dotter Estella Elisheva är utan tvekan begåvad i alla områden. Vad hon än sysslar med är hon framgångsrik – hon är begåvad i konst, musik och idrott, hon gör fantastiska och annorlunda målningar, sjunger, spelar instrument, dansar och få pallplacering i idrottstävlingar. Och så är det, för hon är ju min dotter… Hahaaa…

Det är samma sak med mig, jag vet inte, om jag är just begåvad men jag har många intressen. Jag kan inte fungera så att jag har bara ett arbete eller bara en hobby hela livet utan att syssla även med någonting annat – det skulle vara som att sitta i ett kontor från nio till fem, som är helt otänkbart för mig. Media och skrivande har varit mina passioner i hela livet – jag är så stolt över mig själv för jag har kunnat skapa en så stor media som NordenBladet med sina otaliga undersidor och bloggare. Det är fint att erbjuda konkurrens till de största och äldsta mediekoncernerna i de nordiska länderna.

Men ju mer året går, desto mer längtar min själ till landet. Djupt in i landet – till ställen där det finns mer natur än människor. Lyckligtvis är det numera möjligt att leda nästa all verksamhet med hjälp av internet från hemmet. Jag njuter av att läsa om olika örter och att plocka olika ört växter året runt, för att sedan använda dem i behandlingar som örtte eller i vår E&S kosmetikserie. Jag uppskattar nordisk natur väldigt mycket!

Skapandet av varumärket Elisheva & Shoshana (i folkmun E och S) var åter igen en av mina passioner och intressen – det varumärket skapade jag tillsammans med mina döttrar Ivanka Shoshana och Estella Elisheva, för att vi skulle ha mera gemensamma sysslor. Från börjar var det bara en blogg, där vi berättade om vad vi gjorde, men hitt in tills har det blivit ett varumärke i tillägg till en blogg, där vi producerar och säljer handgjord kosmetika, keramik (många alster kan man se på Instagram och snart lägger jag ut dem även på bloggen), stickade produkter och nu även målningar! Allt är naturligtvis till 100 % våra egna alster. I handgjord kosmetika har vi just nu produkter som handtvål, badsalt, magnesiumprodukter (spray för hårväxt och vård av hårbotten och kroppsolja för leder) och snart även stimulerande schampo för hårsäckar eller hårfolliklar. Keramik gör vi på specialbeställning – tallrikar, muggar, vaser, skålar, fat, tvålkoppar, dekorationer osv. Det finns inte två likadana produkter, vi gör bara unika (one of a kind) produkter. För konsten är det viktigt att det är unikt och originellt, ingen vill ha kopior. Från stickning gör jag roliga dukar och mössor för barn och ungdomar, och nu har jag börjat måla tavlor! Jag liksom även döttrarna tycker mycket om olika slags hantverk!


9x Instagram/@helenareetennet

9x Instagram/@Ivanka.Shoshana

9x Instagram/@Estella.Elisheva


6x Instagram/@helenareetennet

Jag har ett härligt hem, trädgården är vacker som en saga och jag får mycket inspiration av omgivningen. Köket är en av mina favoritplatser, och det liknar ett ordentligt häxkök. Ibland känner jag att jag är en häxa, för jag ser så många saker på förhand. I mitt kök hänger och torkar växter; i mitten av köket finns en stor vedeldad ugn, där veden knastrar; väggarna är fulla av målningar och de många hyllorna är fulla av halvfärdiga arbeten, burkar och produktprover för E&S. Det gamla trägolvet knarrar mysigt under min vikt, i min hand håller jag har en kopp ångande örtte med egenplockade växter och med honung, katten snurrar runt mina ben och jag har en magnifik utsikt från fönstret. Jag är ensam och ingen kritiserar… Jag skulle kunna drunkna i dessa stunder!

Media, natur, örtväxter och örtmedicin har följt mig under flera år, men konst och keramik är huvudsakligen senare tids intressen. Jag har börjat samla konst och nu beslöt jag att även själva bekanta mig med målandet. Kolla mina två första alster HÄR och HÄR. Jag tänkte i morse att om jag hädanefter målar och gör keramik på regelbunden basis, är jag en känd och erfaren konstnär och keramiker om 20 år, och om 60 år har mina barn en omfattande konstsamling. Jag vill lämna ett avtryck efter mig och det gör jag. Jag har så mycket energi, kärlek och kraft, som jag vill slipa på rätt och positivt sätt för att förändra världen – NordenBladet blir den bäst kända mediekanalen i Norden, som ge riktning tillbaka till landet och naturen för människor, som lär ut att komma ihåg forna tider och ta hand om och respektera kulturen. Elisheva & Shoshana blir det mest kända kvalitetsvarumärket i Norden, som lovordar ren natur, hantverk och lokal konst och kultur. Och mina målningar och keramik ger glädje och ögonfröjd i otaliga hem i framtiden!

 


Maal: “Kronoberg”, Helena-Reet Ennet (Mai 2019)

Jag önskar att mina barn fick växa upp i ett fängslande hem fullt av skapande. Jag önskar att de skulle tro på sig själva, att de växte spirituellt och utvecklade sina händers kunskaper och visste att vi alla är KONSTNÄRER AV VÅRA EGNA LIV!High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory