Helena-Reet: Ivanka Shoshanas födelsedagsmorgon och med Estella Elisheva i Viru center i Tallinn och på restaurang FAFA’s

Helena-Reet: Ivanka Shoshanas födelsedagsmorgon och med Estella Elisheva i Viru center i Tallinn och på restaurang FAFA’s

OHMYGOSSIP – Ivanka Shoshana fyllde idag 10 år och fick äntligen sina efterlängtade presenter (kolla HÄR). För att hon har väntat på dem så länge och påminde mig varje dag att hon önskade få just dessa i födelsedagspresent, meddelade hon mig redan igår, att idag onsdag går hon inte i skolan. På morgonen bakade jag henne en rabarber bakelse och vi väckte henne med födelsedagssång. Genast när hon såg presenterna, började hon leka. Det är verkligen en trevlig docka – pratar, gråter, rör på munnen osv. Ivanka är nu för henne en liten mor – tar hand om, torkar bort tårar, torkar näsan, kramar osv. När hon fick presenter var hon så glad, och då var också jag glad:)


Estella Elisheva gav efter skolan en intervju till en ryskspråkig media. Där berättas om hennes vinst i fioltävlingen (läs även HÄR), hon är ju officiellt den tredje bästa violinisten i Estland! Så fint! Jag hämtade henne från skolan till lunch och för att hon inte har träning idag på dagen eller fiollektion, för det är cykeltävling på kvällen (hon kör mountainbike, eller terrängcykel, jag vet inte ens dess rätta namn) beslöt vi att vi besöker Viru center. Jag ville besöka en bokhandel för jag hade några presentkort till Viru center och vi tänkte kolla den omtalade vegan restaurangen med namnet FAFA’s som öppnades i mitten av april på första våningen i Viru center (bredvid Amarillo). Speciell plats för den har tre olika slags menyer – för veganer, för vegetarianer och även kötträtter (kyckling, kebab). Det är dock inte fråga om kosher-restaurang, men jag blev serverad mycket goda judiska rätter. Matlistan har många exotiska och intressanta smaker – tabbouleh, hummus, tzatziki, aubergine, tahini, pesto osv är bara några exempel.

Jag tog Kebab Meze sallad (recept: tabbouleh, hummus, matbukhta, tzatziki, aubergine, tahini, falafel, tomat, gurka, salladsblad, rucola, persilja, olivolja, citronsaft och pita) – pris 9,90 €, Estella Elisheva tog FAFA’s kyckling (ingredienser: tzatziki, matbukha, aubergine, tomat, gurka, tabbouleh, sallad, persilja, pita) – pris 8,90 €, och sedan tog vi pommes med matbukha 2 €, vatten 2 € och läsk 4 €. Portionerna var mycket stora och så goda!!! Mmmmmmmm…….

Tags assigned to this article:
EstlandFafa´sfafasviruTallinnViru

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory