Helena-Reet: I oktober är allting nytt!

Helena-Reet: I oktober är allting nytt!

NordenBladet – Det verkar som om oktober är en renoveringsmånad i vårt hus. Förra året renoverade Allan och jag själva hallen och barnrummet, och i år har köket och toaletten fått en ny och fräschare look. Köksrenoveringen började på ett särskilt intressant sätt…

…Vi köpte ett nytt kylskåp och när skåpet kom tänkte jag att vi skulle måla hörnet bakom kylskåpet i en ljus färg innan vi satte det nya kylskåpet på plats. Allan gillade den idén. När hörnet var målat tänkte vi “åh, vi målar alla väggar i köket samtidigt”. Därför fick köket en helt ny finish, utanför renoveringsplanen

Den som skulle vilja renovera sitt hem själv, men är rädd att det är för svårt, bör läsa min renoveringsblogg från förra året (HÄR) och aldrig mer behöva oroa sig för var man hittar en hygglig hantverkare eller förbanna sin man för att han är okunnig på renoveringsarbete. Ta steget själv och du kommer att bli förvånad över vad du själv kan göra!Jag har tittat mycket på HGTV på sistone! Min absoluta favorit! HGTV är ett varumärke som tillhör Warner Bros. Discovery, en amerikansk tv-kanal som sänder realityprogram som främst handlar om heminredning och fastigheter. Det är en fantastisk inspirationskälla för inredning, heminredning, landskapsarkitektur, ombyggnad, alla typer av renoveringar samt fastighetstransaktioner och kontrakt. Efter att ha tittat på programmen börjar det klia i fingrarna för att renovera något.

Eftersom renoveringssäsongen fortfarande pågår och det finns gott om färg kvar tänkte jag överraska Allan medan han var på jobbet. Jag tejpade och målade toaletten helt själv.

Som en del av gör-det-själv-projektet fick lampan på toaletten också ett nytt lager färg… Hahaha… Efteråt tänkte jag att jag lika gärna kunde ha målat de lägsta keramikplattorna, men kanske gör jag det en dag! Jag tittade på några renoveringsvideor på internet och när man använder rätt vattenfast färg kan man måla kakelplattorna (olika typer av keramiska väggplattor) helt enkelt.


Nu har vi IKEA i Estland också! Naturligtvis kunde jag inte heller motstå ett besök där. Fantastisk, stor butik, mycket trevlig. Det säljs också mycket god mjukglass för bara 50 cent vid utgången! Jag fick många bra idéer och när jag kom hem gjorde jag min beställning via IKEAs webbutik. Jag köpte totalt 16 paket med sängkläder till barnen och gästrummet. Förutom att lakanen var “hygge” på skandinaviskt sätt, mysiga och bekväma, också var tjänstens, närmare bestämt leveransens hastighet mycket positiv. Hemleveransen skedde redan första arbetsdagen efter beställningen! Jag skulle vilja säga att det är extremt bra!
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory