Annons:

Helena-Reet: “Hans Höghet Musen den Förste” börjar ta form + BILDGALLERI!

Helena-Reet: “Hans Höghet Musen den Förste” börjar ta form + BILDGALLERI!

NordenBladet – Sju målningar från serien “Hans Höghet Musen den Förste” är klara med blogginlägg på ElishevaShoshana.com. Idag gjorde jag tre inlägg på en gång om målningarna som redan var färdiga men inte lagts till bloggen. Jag gör alltid ett separat inlägg om var och en av mina tavlor, skriver några ord om målningen och lägger till bilder på färdigställandet och slutresultatet, som är kul för mig själv (och andra) att titta på och minnas senare.

I våras deltog jag i en tävling ordnad av Estlands nationalmuseum (ERM) och i mitten av september fick jag veta att vår idé “Häxköket i vårt hem” vann Estlands nationalmuseums idétävling ”Min egen utställning”, och nu får vi ordna vår egen utställning i ERM: s deltagarhall (130m2!). Segern orsakade en flod av inspiration hos mig, och den första idén som resultat av detta var “Hans Höghet Musen den Förste”. Först var tanken att göra 12 musmålningar i sagovärldsstil och skapa en liten “barnvärld” jämte den – att göra en sagobok med stora bokstäver för de små. Under arbetets gång har idén och ambitionen vuxit – istället för att måla en serie på 12 mustavlor skulle jag vilja göra minst 36 målningar eftersom jag tyckte att en barnbok med 12 bilder kunde bli för tunn och “blek”. För närvarande finns sju vertikala akrylmålningar (mått 30x40cm) redo och en saga håller på att slutföras. Först signerade jag målningarna, men sedan tänkte jag att jag i fortsättningen skulle skanna målningarna till en dator och först därefter signera dem, för jag vill inte ha mitt namn på varje bild i barnboken. De första målningarna måste skannas till datorn och med hjälp av Photoshop ta bort signeringarna.

ERM har för närvarande många fina utställningar relaterade till sagor – till exempel ”Siima Škop 100”, där du kan se originalritningar av den legendariska bokillustratören och affischkonstnären Siima Škop och en sagoutställning ”Det var en gång…” baserad på idén av konstnären och kuratorn Katrin Sipelgas. Eftersom jag är en stor sagovän har jag besökt dessa två utställningar många gånger, och jag tror att “Häxköket i vårt hem” kommer att bli en smidig fortsättning på de tidigare utställningarna – i synnerhet nu när det finns planer på att till utställningens öppnande även färdigställa en barnbok med egna illustrationer.

Men här … ta-ta-ra-ra-ta-ta-tat-tat-ta-aa … de första sju målningarna !! 🙂
Bilder: NordenBladet / Helena-Reet Ennet

Läs mer om varje målning genom att klicka på länkarna nedan:

#16 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.1), September 2020 + children’s book idea!
#17 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.2), September 2020
#18 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.3), September 2020
#19 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.4), September 2020
#20 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.5), October 2020
#21 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.6), October 2020
#22 Paintings by Helena-Reet Ennet: “His Highness Mouse the First” (series – painting nr.7), October 2020

Photos: NordenBladet / Helena-Reet Enneterror: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory