Helena-Reet: Förberedelser för utställningen på Estlands nationalmuseum (dina idéer är välkomna!!!) + en välsmakande hemlagad ugnsstek med RECEPT!

Helena-Reet: Förberedelser för utställningen på Estlands nationalmuseum (dina idéer är välkomna!!!) + en välsmakande hemlagad ugnsstek med RECEPT!

NordenBladet – Den här veckan har gått till förberedelser för utställningen på Estlands nationalmuseum (Eesti Rahva Muuseum ERM). Två gånger deltog jag med Ivanka Shoshana (12) i en lercirkel och jag hade tid att göra ett par fina krukor själv. Jag designade också affisch / flyer för utställningen – den kan naturligtvis få en helt ny form fram till öppningsdagen, vi får se. Mycket troligt kommer jag att göra flera olika reklambroschyrer. Affischerna är klassiska, de har som regel en bild och större text, men den mindre texten är 100% min stil och å andra sidan är det intressant när människor tar en stund, går närmare och läser / tittar på vad som står på affischen.

Konstutställningen som öppnas på Nationalmuseet planerar att presentera:
1. Keramik som jag gjort själv (fat, tallrikar, koppar, osv. av lera),
2. Akrylmålningar (en sagoserie om Hans Höghet Musen den förste, utställningen visar flera av mina blomstermålningar och barnens ritningar),
3. Hantverkskosmetik (tillverkning av tvål, vårdande salvor, schampon osv. produkter som skapats under varumärket Elisheva & Shoshana (E&S) och
4. I den fjärde delen presenterar vi också de mest kända örterna vi använder i häxköket (för matlagning, örtte och hemgjord kosmetika).

Enligt mina ritningar kommer museets byggspecialister att bygga ett så kallat ”skelett” till häxköket i ett utrymme som är på 130 m2. Min nästa uppgift är nu att skapa och rita planen / layouten i detalj. Huhhuh, i verkligheten är det knepigare än vad det lät i början i tankar och förklaringar. Varje detalj måste tänkas igenom, var varje kopp, tallrik, målning eller örtbukett ska vara, om taket ska sänkas, om utrymmer ska ha trappor eller fönster osv. Säkerheten för produkterna bör också beaktas. Många föremål kräver mycket arbete och kostar mycket, och om de råkar gå sönder (på grund av dålig placering eller min obetänksamhet), vore det synd. Detsamma gäller målningar. Ska jag göra målningarna i förstorade kopior och hänga originalen högre upp, eller visa originalen som videoinspelningar på en vägg … osv… med andra ord tusentals små detaljer som kräver noggrann bedömning och reflektion. Så jag kommer inte att bli uttråkad! Ansvaret är stort, men det är väldigt väldigt väldigt fascinerande att göra det! I den nuvarande situationen har vi en tidsfrist till den 12 februari då planen måste vara på papper. I det här sammanhanget skulle jag vilja kalla er att hjälpa till – om ni får en idé när ni tittar på affischen nedan (det kan gälla själva affischen, de produkter som presenteras på utställningen eller designen av utställningen …) , då all slags hjälp är mycket välkommen !!! :))) Alla värdefulla idéer som implementeras kommer också att belönas med ett presentpaket från Elisheva & Shoshana!

Häxköket i vårt hem förbereder också de bästa hemgjorda rätterna i världen! Jag tror att med tiden har jag utvecklats till en riktig hobbykock!

Idag gjorde jag bakade potatisar med kål och lök och grillat kött i Rakvere kefirmarinad. Kålen blev så vackert vit, precis som min favoritblomma – vita pioner!

Receptet är enkelt.
Kött ska in i ugnen först eftersom det tar längre tid att steka. Tumregeln är att man inte ska steka kött i kortare tid än två timmar om det ska bli mört så att det smälter i munnen. Ju längre tid, sakta och lugnt köttet steks, desto bättre. Jag försöker vanligtvis att avsätta cirka 2 timmar för det (den första timmen vid 250 grader och den andra vid 200 grader), men på helgdagar eller när det är gäster, gör jag det vid en lägre temperatur i cirka 180 grader i 4-5 timmar . Om du steker i en stekpåse, gör ett litet hål i folien och tillsätt definitivt vatten, då blir det saftigare och smakar bättre!

När köttet är i ugnen kan du börja laga ugnsrätten. För att göra detta, rengör och skär potatisar i små bitar och placera dem i en ugnsfast form, tillsätt kål bland potatisbitarna och lökringar och krydda sedan. Idag kryddade jag med kryddor från Santa Maria: torkad dill, citronpeppar, citrusgrill-blandning och rostad vitlök och peppar, och sedan för att göra den hetare (hahhaa) lade jag till ett paket med 20% Alma gräddfil och hällde över tre glas 3,5% Farmi helmjölk. Med mjölken blandade jag först en sked Mati-mjöl från “Veski Mati”. Över allt detta strödde jag små bitar av Valio Atleet-ost. Om du vill ha ett lättare alternativ, häll helt enkelt vatten i botten av pannan (så att den täcker cirka 1,5-2 cm från botten) efter kryddningen, och sedan i ugnen. Potatisgratängen är färdig vid 200 grader i circa en och en halv timme.

God aptit och ha en bra kväll! Kram!Läs också mina tidigare blogginlägg (alla inlägg kan läsas på fyra språk – estniska, finska, svenska och engelska!) 🙂High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory