Helena-Reet: Ett besök på SPA, ett fabulöst trädgårdscenter och fantastiskt god ugnsrätt -RECEPT!

Helena-Reet: Ett besök på SPA, ett fabulöst trädgårdscenter och fantastiskt god ugnsrätt -RECEPT!

NordenBladet – Måndag och tisdag förflöt snabbt. På måndagen beställde jag nya visitkort med metallöglor till E&S, som är bra att bifoga i presentförpackningar, och jag arbetade med att utveckla webbutiken ElishevaShoshana.com. Förutom PayPal är planen att lägga till andra betalningsalternativ (till exempel länkar till olika nätbanker) och ett automatiskt paketvalssystem (Itella Smartpost, Omniva, DPD osv.).

Det finns gott om arbete med hemsidan – nya produkter måste läggas till, många saker kräver översättningar till sex språk (estniska, finska, svenska, engelska, ryska och lettiska) och det måste bestämmas vilken tjänsteleverantör för betalningslösningar för e-handel skall väljas. Det är viktigt för mig att webbutiken fungerar i de nordiska och baltiska länderna, där de flesta av våra kunder bor. Gårdagen inkluderade också ett besök på Laulasmaa SPA (tack och lov har det ännu inte stängts på grund av corona) och ett litet fotoshoot med Ivanka. Vi besöker Hestia Hotels vatten- och bastucenter minst en gång i veckan, det är ett sådant “hemspa” för oss på grund av dess läge.
Idag vaknade jag klockan 06.30. Ivanka Shoshana går fortfarande i skolan den här veckan, men Estella Elisheva kommer att delta i distansutbildning från och med denna vecka. På morgonen tvättade jag många maskiner tvätt (jag vet inte varifrån det kommer så mycket tvätt hela tiden!), jag åkte till kommunen för att ordna upp saker och sedan började jag laga lunch. Jag gjorde en fantastiskt välsmakande kötträtt i en läcker färskostsås. De flesta rätter jag gör är egna recept och är gjorda av ingredienser som råkar finnas hemma just då. Dagens gryträtt blev så god att jag skriver ned dess recept för att laga samma mat någon gång i framtiden. Tja, det blev så gott att oj, oj, oj 🙂

KÖTTRÄTT I EN DELIKAT I FÄRSKOSTSÅS

Behövs:
1 kg filé
5-6 potatisar
2 stora rödlökar
1 medium stor isbergssallad
200 g rotfrukter (till exempel en fryst wokblandning)
400 g “Krämig hushållsfärskost” av märket Farmi
500 g grädde
300 g mjölk eller kaffegrädde
100 g riven ost (jag använde al rökt ost av firman E-piima)
2 msk mjöl
Kryddor

Gör så här:
Lägg köttet som skurits i bitar, isbergssallad, lök, potatis och fotfrukter i ett ugnssäkert fat. Täck med grädde och färskost (färskost är hård, den kan gott tillsättas i bitar), blanda mjölken med mjölet och häll den över maten. Krydda sedan (jag tillsatte timjan, oregano, dill, paprikapulver, olika pepparsorter, torkad vitlök, koriander, senapsfrön och salt) och strö över riven ost. Grädda i ugnen i 200 grader i cirka 1,5 timme.

På kvällen åkte jag sedan på en liten shoppingtur, eftersom en och annan liten sak fortfarande behöver packas i presentpåsar. Jag besökte Hortes trädgårdscenter och eftersom det var dekorerat så underbart vackert tillbringade jag där nästan fyra timmar. Redan vid dörren hälsades besökaren med skylten: I sagoskogen kan du träffa en fe. Det var precis en sådan känsla som att vara i en saga! Vem det nu är som är dekoratör / konstnär i butiken får denna person av mig betyget 10+! Jag lägger till några bilder här i bloggen för er!


Tills i morgon! Kram!


error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory