Helena-Reet: En ny symaskin, gör-det-själv grytlappar, en julmanikyr och två veckors matbilder!

Helena-Reet: En ny symaskin, gör-det-själv grytlappar, en julmanikyr och två veckors matbilder!

NordenBladet – Vintern har kommit och det finns så mycket snö att skotta att snöarbete inte längre känns som en trevlig aktivitet. Det går bra att brottas med snön i en timme, men tre timmar varje dag är för mycket och påverkar lederna. Jag skadade armbågen för flera år sedan och varje vinter, så snart frosten kommer, får jag ont i lederna och måste svälja Melox 15 mg (receptbelagt smärtstillande medel, hahaha… ett bra samtalsämne från en gammal människa).

Jag har också ett bra och enkelt tips… Ta en fin, stor, mjuk frottéstrumpa och klipp av tådelen av den – resultatet blir en väldigt fin handvärmare 😀 Häldelen passar som gjuten till armbågen och resordelen ser cool ut under ärmen.Jag har en ny symaskin! För att vara mer exakt, mitt livs första egna symaskin. Jag har bara provat på min mormors Singer tidigare, som fortfarande är en fantastisk maskin, trots sin höga ålder (min mormor gav den vidare till min lillasyster i arv).

Jag valde Brother Strong & Tough HF37 elektrisk symaskin. Varför?

1. Jag gillade det faktum att den kan sy både tunt silke och starkare tyger (inklusive läder).
2. Den har också en funktion för att överkasta tygkanter (du måste vanligtvis köpa en separat overlocksmaskin för detta), stretchsömmar för att sy trikåtyg och dekorsömmar.
3. PRISET!!!! Endast 299,99 EUR (köpt på Euronics) – verkar vara ett rimligt pris för en relativ nybörjare som jag.

Mitt första projekt var ett par grytlappar, som blev jättefina (I think)! En dag gjorde jag en, nästa dag en annan. Just nu är mitt urval av material, spetsar, band och tråd begränsat, men jag har gjort en beställning hos AliExpress och om ett par veckor kommer de första sakerna 😛.

Jag sorterade också i garderoberna och slängde en hög med kläder på sängen, och dem ska jag nu börjar matcha och förnya. Jag är så exalterad nu och känner mig som en super kvinna 😜😝🥰 Jag planerar också att börja göra lapptäcke för att ge gamla saker/material ett nytt liv.


Ny månad, nya födelsedagar. Min storasyster Marie bjöd in mig till sin födelsedag i sista minuten och eftersom evenemanget var på fredag mitt på dagen kunde jag inte åka till Tartu… men Interflora kom till undsättning och jag beställde ett kort och blommor med bud.

Vi var också på Allans brorson Oscars födelsedagsfest. Jag lägger till en bild på fantastiska tårtor som görs på specialbeställning!!!! Bra sak!


Matbilder också. Jag har fotograferat några måltider under de senaste två veckorna. På menyn har stått havregrynsgröt med blåbär, hemlagad tomat- och paprikagratäng, olika färska sallader, stark hemlagad vitlöksost, potatis och köttfärssås, kycklingkotletter, kycklingfiléer i bitar, blodkorv, äggnudlar, wraps, stekta ägg osv.

Det har också blivit ett stort utbud av desserter. Allans mamma gick en endagsmatlagningskurs för att göra olika bakverk (choklad éclairs och andra läckra bakverk vars namn jag inte kommer ihåg). Jag gjorde ännu en sats pepparkakor, spännande snögubbemakroner kom med som present från marknaden, Ivanka slängde “Lotte Rõõmsud” (spannmålsringar med fruktsmak) i min varukorg och jag älskar Kalevs godis och konfekt, vars förpackningar har en ny megahygge skandinavisk design. Helt enkelt superdesign i min mening! Jag köpte Kalevs knappgodis bara för förpackningens vackra utseende! 😀
Ny design på naglarna också! Hahaha… Eftersom jag just nu är så konstnärligt intresserad lät jag göra en sagolik och julinspirerad manikyr med gel lack till jul (30 EURO). Pedikyren begränsades till enfärgat röda naglar (40 EUR).

Det var allt för den här gången!
Kramar!!!High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory