Helena-Reet: Dagens “hygge” tisdag i skandinaviska termer

Helena-Reet: Dagens “hygge” tisdag i skandinaviska termer

NordenBladet – Idag har det varit “hygge”, i skandinaviska termer, eller med andra ord, trevligt och mysigt! Jag eldade i vedspisen, smekte katten, knaprade i mig pepparkakor, lyssnade pĂ„ radio och tillbringade dagen med att lĂ€sa och laga mat i köket.

Idag innehöll min lĂ€slista tvĂ„ tidskrifter (den estniska resetidningen “Traveller” och investeraren Thomas tidskrift “Investor”) och tvĂ„ böcker. Jag lĂ€ser för nĂ€rvarande tvĂ„ böcker samtidigt – Seppo Saarios “Hur man investerar i börsaktier” och Robert. T. Kiyosakis och Sharon L. Lechters “Innan man slutar lönearbeta“. Jag hittade ocksĂ„ en ny och intressant blogg – https://stineskoli.blogg.no. Det Ă€r en pigg och trevlig norsk bloggare (Stine Skoli Ommedal) som skriver mest om hemrenovering och byggande, sömnad och mat. Jag fick mycket inspiration och bestĂ€mde mig för att jag borde sĂ€tta sömnad pĂ„ min agenda igen.

Hahaha… “Allt som Ă€r vĂ€rt att göra Ă€r vĂ€rt att göra dĂ„ligt” (utdrag ur boken). Taget ur sitt sammanhang Ă€r det skrattretande, men som företagare har jag kommit fram till samma slutsats. Det finns ingen anledning att vĂ€nta, finjustera, komplettera, förbĂ€ttra, Ă€ndra igen och sedan inte publicera nĂ„got i alla fall. Jag har gjort det misstaget flera gĂ„nger. De som strĂ€var efter perfektion slutar ofta med att inte göra nĂ„got, mĂ„let uppnĂ„s inte och i slutĂ€ndan gillar ingen perfektion. Alla vill se RESAN, de vill se de MISSTAG DU GJORT.

Ett bra talesÀtt sÀger att det viktiga inte Àr mÄlet och att komma dit, utan resan dit och de mÀnniskor vi möter pÄ vÀgen. Den enda omöjliga resan Àr den som aldrig pÄbörjas. Det Àr inte för inte som de gamla uppfann talesÀttet: friskt vÄgat Àr hÀlften vunnet!

Ja, ja… Jag har velat berĂ€tta en sak för er sedan lĂ€nge, men jag har glömt bort det. Vi har uppnĂ„tt en stor sĂ„ kallad seger!

đŸ„đŸ„đŸ„ Trumslaget…TADADAAAA:

Webbplatserna NordenBladet och OHMYGOSSIP kommer att arkiveras digitalt i sin helhet pĂ„ Estlands nationalbiblioteks lagringscentral för att bevara de informationsresurser pĂ„ nĂ€tet som Ă€r en del av Estlands kulturtradition och sĂ€kerstĂ€lla statlig lagring och Ă€r tillgĂ€ngliga för nuvarande och kommande generationer!!! How cool is that? 😛

Men nu till dagens mat. Förra gĂ„ngen vi kom tillbaka frĂ„n Finland köpte vi flera matkassar för att kolla nya produkter och smaker. Mina nya favoriter Ă€r exempelvis Leksands knĂ€ckebröd, Pirkans tubörter och Dr. Oetkers söta dekorationer “The Taste of Christmas” (jag dekorerade pepparkakor med dem idag!) Sedan tidigare Ă€r jag redan ett fan av flera Valio- och Fazer-produkter.

FRUKOST

Till frukost gjorde jag kaffe och knĂ€ckebröd med ost och örter. En lĂ„ng och lugn frukost med tvĂ„ koppar kaffe tillsammans med Vikerraadio eller affĂ€rsradiostationen ÄripĂ€ev Ă€r en trevlig start pĂ„ dagen.LUNCH

Jag tillbringar en hel del tid i köket eftersom jag gillar att skÀmma bort min egen familj. God husmanskost Àr en mycket viktig del av en varm atmosfÀr i hemmet. Idag har jag gjort stekt kÄl med plommon, havtorn och röda vinbÀr, potatismos med köttsÄs och en krispig ostbricka (ingredienser: jÀstsmördeg, ketchup, örter, yoghurt naturell och minst tre olika ostar) Mums, mums!!!!

Jag fick ocksĂ„ en tidig start pĂ„ pepparkakssĂ€songen. Dagens pepparkaksdekorationer blev exceptionellt vackra! 🙂


MIDDAG

Till middag lagade jag en rot-makaroner- och frikadell-soppa och till efterrĂ€tt Ă„terigen pepparkakor! Jag stĂ€llde de syren dekorerade handgjorda tallrikarna i skĂ„pet för vintern och tog fram den nordiskt karga bruna servicen. Handgjord keramik Ă€r outstanding… förutom att… Jag har snart ingenstans att stĂ€lla saker i mitt hem – allt Ă€r fullt av tavlor och keramik som vi har gjort sjĂ€lva. Tallrikarna pĂ„ bilden Ă€r gjorda av Ivanka och soppskĂ„larna (kungens och drottningens skĂ„l) Ă€r snidade av Allan.


Ha en trevlig kvÀll!
Kramar! xoxoxox


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory