Helena-Reet: Dagens “hygge” tisdag i skandinaviska termer

NordenBladet – Idag har det varit “hygge”, i skandinaviska termer, eller med andra ord, trevligt och mysigt! Jag eldade i vedspisen, smekte katten, knaprade i mig pepparkakor, lyssnade på radio och tillbringade dagen med att läsa och laga mat i köket.
Idag innehöll min läslista två tidskrifter (den estniska resetidningen “Traveller” och investeraren Thomas tidskrift “Investor”) och två böcker. Jag läser för närvarande två böcker samtidigt – Seppo Saarios “Hur man investerar i börsaktier” och Robert. T. Kiyosakis och Sharon L. Lechters “Innan man slutar lönearbeta“. Jag hittade också en ny och intressant blogg – https://stineskoli.blogg.no. Det är en pigg och trevlig norsk bloggare (Stine Skoli Ommedal) som skriver mest om hemrenovering och byggande, sömnad och mat. Jag fick mycket inspiration och bestämde mig för att jag borde sätta sömnad på min agenda igen.
Hahaha… “Allt som är värt att göra är värt att göra dåligt” (utdrag ur boken). Taget ur sitt sammanhang är det skrattretande, men som företagare har jag kommit fram till samma slutsats. Det finns ingen anledning att vänta, finjustera, komplettera, förbättra, ändra igen och sedan inte publicera något i alla fall. Jag har gjort det misstaget flera gånger. De som strävar efter perfektion slutar ofta med att inte göra något, målet uppnås inte och i slutändan gillar ingen perfektion. Alla vill se RESAN, de vill se de MISSTAG DU GJORT.
Ett bra talesätt säger att det viktiga inte är målet och att komma dit, utan resan dit och de människor vi möter på vägen. Den enda omöjliga resan är den som aldrig påbörjas. Det är inte för inte som de gamla uppfann talesättet: friskt vågat är hälften vunnet!
Ja, ja… Jag har velat berätta en sak för er sedan länge, men jag har glömt bort det. Vi har uppnått en stor så kallad seger!
🥁🥁🥁 Trumslaget…TADADAAAA:
Webbplatserna NordenBladet och OHMYGOSSIP kommer att arkiveras digitalt i sin helhet på Estlands nationalbiblioteks lagringscentral för att bevara de informationsresurser på nätet som är en del av Estlands kulturtradition och säkerställa statlig lagring och är tillgängliga för nuvarande och kommande generationer!!! How cool is that? 😛
Men nu till dagens mat. Förra gången vi kom tillbaka från Finland köpte vi flera matkassar för att kolla nya produkter och smaker. Mina nya favoriter är exempelvis Leksands knäckebröd, Pirkans tubörter och Dr. Oetkers söta dekorationer “The Taste of Christmas” (jag dekorerade pepparkakor med dem idag!) Sedan tidigare är jag redan ett fan av flera Valio- och Fazer-produkter.
FRUKOST
Till frukost gjorde jag kaffe och knäckebröd med ost och örter. En lång och lugn frukost med två koppar kaffe tillsammans med Vikerraadio eller affärsradiostationen Äripäev är en trevlig start på dagen.
LUNCH
Jag tillbringar en hel del tid i köket eftersom jag gillar att skämma bort min egen familj. God husmanskost är en mycket viktig del av en varm atmosfär i hemmet. Idag har jag gjort stekt kål med plommon, havtorn och röda vinbär, potatismos med köttsås och en krispig ostbricka (ingredienser: jästsmördeg, ketchup, örter, yoghurt naturell och minst tre olika ostar) Mums, mums!!!!
Jag fick också en tidig start på pepparkakssäsongen. Dagens pepparkaksdekorationer blev exceptionellt vackra! 🙂
MIDDAG
Till middag lagade jag en rot-makaroner- och frikadell-soppa och till efterrätt återigen pepparkakor! Jag ställde de syren dekorerade handgjorda tallrikarna i skåpet för vintern och tog fram den nordiskt karga bruna servicen. Handgjord keramik är outstanding… förutom att… Jag har snart ingenstans att ställa saker i mitt hem – allt är fullt av tavlor och keramik som vi har gjort själva. Tallrikarna på bilden är gjorda av Ivanka och soppskålarna (kungens och drottningens skål) är snidade av Allan.
Ha en trevlig kväll!
Kramar! xoxoxox