Helena-Reet: Att vara vittne för många framgångssagor … eller resan till ett enhöringsföretag

Helena-Reet: Att vara vittne för många framgångssagor … eller resan till ett enhöringsföretag

OHMYGOSSIP – Under de senaste tio åren trodde jag att mitt liv var en non-stop-resa – jag har lett medier (NordenBladet + OHMYGOSSIP siter), som finns i 17 olika länder, och samtidigt varit aktiv på alla nivåer – gjort nyheter, översatt nyheter, intervjuat personer, besökt mässor och evenemang och har presenterat dem, gjort fotogallerier, retuscherat bilder, planerat och gjort banners, sålt reklamutrymme, gjort reklamartiklar, undertecknat samarbetsavtal och hittat samarbetspartners, marknadsfört alla varumärken som tillhör respektive varumärke, byggt, designat och utvecklat nätbutiker och webbplatser, representerat alla varumärken på Internationella mässor, gett intervjuer och hållit konferenser, hållit föreläsningar, utvecklat sociala medier för varumärken, planerat ett varumärke för kläder och accessoarer, ingått avtal med detaljhandelskedjor och butiker … listan är mycket, mycket lång!

Med andra ord – jag har gjort 15 till 17 timmars arbetsdagar med två datorer igång samtidigt och i en sådan fart som kräver ansträngning för att överskrida. Allt detta dessutom så att prioritet nr 1 är mina barn. Mitt schema är byggd helt efter barnens scheman och träning – och sådana intressen och sysslor finns det gott om – jag tillbringar ca 2-3 timmar om dagen i bil, som chaufför eller i väntan på att ett intresse skulle sluta och sedan ge skjuts till nästa. Alternativet skulle naturligtvis vara att anställa en chaufför eller att ingå ett avtal med en taxichaufför, men jag gillar att köra bil – då tänker jag och planerar verksamhet, får nya idéer, ger hjärnan och ögonen en annan typ av sysselsättning. Jag vill också vara med barnen vid de tidpunkter när de precis kommer ut och känslorna finns på ytan – när de vill berätta vad de gjort och hur det gått. Jag älskar mina barn så vansinnigt mycket och jag vill att de vet och känner att jag alltid finns där för dem. Jag vill att dom inte bara ska veta men även känna att de verkligen är det viktigaste i mitt liv.

Som ni kan gissa, påverkar en sådan moders kärlek barnen starkt. Äldre dottern Estella Elisheva är begåvad ärligt sagt i allting vad hon än sysslar med. Han går i ryskspråkig skola (den judiska skolan i Tallinn), och därför talar hon flytande både estniska och ryska, hon kan hyffsat bra engelska (med andra ord kan hon uttrycka allt hon vill men ordförrådet kunde vara större) och studerar även hebreiska (har studerat i fem år). Estella tränar 3-7 gånger i veckan, går i musikskola, där hon börjat spela piano i tillägg till fiol, spelar i grupp och i orkester. Hon stiger upp kl. 06.16 på morgonen, är i skolan till kl. 15.00 och slutar med träning och musikskolan kl. 20.00, och därefter studerar hon och övar till ca kl. tio. Ivanka Shoshana, som har autism och när hon var yngre motsvarade hon fem barn, har hittills gjort betydande framsteg. Hon har aktivt tagits med till konserter, evenemang, hobbyer – som ingår i det dagliga livet, jag har sysslat med henne och visat kärlek – och allt detta bär frukt! Med andra ord, non-stop aktiviteter både med barnen och i arbetet.

View this post on Instagram

Hand crafted high quality E&S Dandelion (Taraxacum) soaps made with love to high demanding quality product lovers — only the best and the purest ingredients.. picked, dried, grounded and shaped handmade by our family. 🌱 Nordic natural beauty innovation / Nordisk naturskönhetsnyhet #artisansoap #craftedsoaps #luxurysoap #luxurysoaps #handmadesoaps #luxurybodycare #purestbodycare #babyproducts #luxurybabyproducts #naturalbabyproducts #naturalbeautyproducts #vegansoaps #healthfirst #cleaningredients #bodycare #naturalcosmetics #cosmetics #käsitööseep #looduskosmeetika #seebid #madeinestonia #eco #ecoproducts #naturelovers #healthblogger #healthylifestyle #scandinavianquality #apothecaryproducts #NordenApothecary #ElishevaShoshana

A post shared by ELISHEVA & SHOSHANA (E&S) (@elishevashoshana) on

Ibland känner jag mig som en supermamma och en superkvinna, för jag gör mycket och hinner med mycket – en viktig del i det är en bra planering. När man planerar i lugn och ro, vad och hur man ska göra, har man skapat en säker grund för förberedelserna. Nu lanserar jag också varumärket Elisheva & Shoshana – ett varumärke och ett företag som jag grundade för mina döttrar för flera år sedan för att vi skulle göra någonting tillsammans. För att Ivanka Shoshana skulle vara delaktig i verksamheten, för att vi med döttrarna skulle ha ett eget projekt, som är ”vårt” på riktigt. Under de senaste veckorna har jag varit verksam i lanseringen av den vårdande kosmetikserien E & S. Det är glädjande att se hur stort intresset är för detta projekt. Jag har blivit kontaktad av Amazon England och även av tiotals butiker i hela Skandinavien. För tillfället känner jag att jag tänker på flera olika saker på samma gång – faktiskt, och jag vet inte hur det är möjligt. Den här veckan kommer de första försäljningsförpackningarna från trycket, och på lördag, när jag börjar en stor Finland-runt resa med mina döttrar (läs HÄR och HÄR), kan jag verkligen ta med mig de första protuktboxarna för E&S med mig. Helt otroligt! Allting sker i megafart och framåt – så fantastiskt att vara vittne till en framgångssaga till så många varumärken samtidigt. Där det finns, dit kommer mer! Som en klocka 🙂 Hehe.

Bilden i början: På väg till ett enhörningsföretag – från ett litet och enkelt hemkontor (egentligen från bara ett enmansföretag vid köksbordet) har genom åren blivit ett stort mediemonopol och ett internationellt företag med dussintals olika varumärken. Målet är att växa till ett privatägt bolag värderat till en miljard dollar som en enhörning- som riskkapitalisten Aileen Lee kallar ett sådant start up företag.


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory