Helena-Reet: Att samla ört växter, Estella Elishevas födelsedag och Ivanka Shoshanas seger i sångtävling

Helena-Reet: Att samla ört växter, Estella Elishevas födelsedag och Ivanka Shoshanas seger i sångtävling

OHMYGOSSIP – Den senaste veckan har åter igen varit superfin vad gäller vädret. Äppelträden och körsbärsträden har stora blommor, syrenerna har börjat blomma, i trädgården ler vackert gula gullvivor och maskrosor – dessa båda är ört växter som är guld värda! Eftersom Estella Elisheva har äskat gult ända sedan hon var liten, har även jag börjat älska denna färg. Gul är solens, glädjens och livsglädjens färg! Överallt där jag ser gult, ser jag även Estella Elisheva!

Estella Elisheva fyllde 12 år den 16 maj. Jag gav henne på födelsedagen ett enkelt men otroligt vackert halsband med gröna stenar, 50 euro, och gjorde Caesar sallad och kex kaka med hallon och blåbär. Dessa två sist nämnda var hennes önskemål för födelsedagen. Vi har det så att om någon behöver någonting eller om någon önskar någonting, försöker vi uppfylla önskemålen – om det nu är en födelsedag eller en vanlig vardag, men om man inte behöver någonting speciellt, köper vi inte några onödiga saker. För att den 16 maj är en onsdag, kommer vi att ordna födelsedagen för vänner och släktingar först lördagen den 26 maj. Och för att den andra dottern – Ivanka Shoshana är också född i maj (den 23 maj) – har vi firat deras födelsedagar tillsammans. Så gör vi även i år.

Ivanka Shoshana (9) kom hem till oss den 11 maj med en anmärkningsvärd prestation! Hon hade nämligen deltagit i en sångtävling för handikappade barn och ungdomar i Tallinn ”Laulus ilo 2018” och fått första priset! Mina båda barn är helt enkelt så pigga och mäktiga att jag inte kan tänka mig vad jag skulle göra utan dem – jag älskar dem galet mycket!!

I stället har jag varit relativt långt borta från Internet och det dagliga arbetet i flera veckor – vädret är så vackert att det vore synd att inte vara ute! Sajterna NordenBladet och OHMYGOSSIP har lyckligtvis så bra team bakom sig att jag kan delta i arbetet med en sådan tidtabell som passar mig – vi är verkligen få men redaktörerna och översättarna vi har är världens bästa!

Salladsbladen jag sådde den 7 maj, dill och blommor har vuxit genom jorden till små plantor, och bladen som för 10 dagar sedan var pyttesmå har nu fått sin rätta storlek. Naturen är så underbar, det är så vackert att titta på hur en liten knopp blir ett blad och äppelblomman ett äpple. Mäktigt! Jag tänkte igår att jag har lidit av irritation och depression i åratal, jag har liksom allting men ingenting ger någon glädje – i dag hittade jag något som ger mig ren glädje! Den första satsen torkade gullvivor blev lagda i burk för vintern! Jag är lika glad som ett barn som ser glass! Verkligen, det är en härlig känsla att samla växter från naturen/trädgården, torka dem och lägga dem till vinterförråd. Ren hälsa och ren glädje!

Idag plockade jag igen blommor från gullvivor (det var också sista tillfället att plocka för blomstringen håller på att ta slut) och lade dem på tork ovanpå ugnen. Hemmet alla lediga ytor är fulla av ört växter som jag torkar. Jag tänkte just nu att man borde skaffa sig en sådan serveringsvagn, som många matställen har – det vore en idealisk plats för att torka växter. Jag hittade en sådan på nätet, men en vertikal vore även bättre, typ torn, som har plats för till exempel 20 brickor.

Nu rekommenderar jag att samla unga björkblad och blommor från maskrosor och även stjälkar – de är båda medicin som har stor kraft. Jag kommer att skriva mer om hur och till vilket bruk man kan använda dem – läkande egenskaper har de i varje fall väldigt mycket! Snabbt sagt kan jag säga att färska stjälkar från maskrosor vårdar levern, te gjord av torkade blommor vårdar hjärtsjukdomar och hjälper mot galla, cancer och allergier. Längre listor och lärdomar lägger jag HÄR genast när jag fått artikeln färdig.

Bifogas även bilder från samlandet av ört växter och hemmets häxa kök 😀

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory