Helena-Reet: 1. december! En mäktig person, om tycke, mat, keramik etc. + BILDER!

Helena-Reet: 1. december! En mäktig person, om tycke, mat, keramik etc. + BILDER!

NordenBladet – Idag öppnade jag en hälsodryck som jag köpte från Ruohonjuuri hälsokostbutik i Finland, “Barrträd extrakt dryck”. Det är ett ekologiskt odlat 100 % växtbaserat elixir/barrträdsextrakt. Drycken är gjord av ung tallbark, sav och källvatten och är en kraftfull antioxidant. Min familj och jag tar det nu varje morgon före frukost tills den tar slut.

Jag tittade på vintermenyn och insåg att vi kunde äta mer färskt. Vi måste få i oss vitaminer även på vintern, så jag tog med mer frukt, rotfrukter, grönsaker och örter på bordet – tomater, paprika, groddar, salladsblad, dill, basilika, mandariner, bananer och ananas. Alla färger är representerade och frukostbordet såg fantastiskt ut. Det smakade lyxigt och tack vare den egentillverkade keramiken såg bordet till och med kungligt ut!Jag gillar verkligen att servera mat i handgjord, originell och unik service! Ivankan Shoshana och jag har gjort flera köksfat i lera. I dag gick Ivankan och jag till lercirkeln igen och vi har många fler vackra produkter på gång. Min favorit just nu är den nyligen tillverkade brokiga blomstervasen och den matchande skålen. Jag vet inte hur väl fotot fångar deras essens, men de är så varma och enkla kärl i lantlig stil.

I dag stötte jag på Dick Carlsons bok “Den energiska personen“, som börjar med följande mening: “Världen ger plats åt en man som vet vart han är på väg.” Det väckte mitt intresse och jag stannade kvar för att bläddra i boken och hittade ett fint diagram som visar egenskaper och vanor som är typiska för en trevlig och attraktiv personlighet. Jag blev glad, för det är just dessa egenskaper som jag medvetet har försökt utveckla hos mig själv (inte för att bli mer s.k. attraktiv, utan för att bli en bättre människa). Ju bättre människa jag blir, desto större växer lyckan inom mig, och det är en bra känsla.

Jag ska skriva resultatet av Carlsons studie till er också. Följande egenskaper har lyfts fram som de mest attraktiva personligheterna:

1. munterhet
2. vänlighet
3. prydlighet, renlighet
4. komfort (hm mm… vad exakt betyder det? :D)
5. hjälpsamhet
6. osjälviskhet
7. humor
8. fantasi
9. entusiasm
10. balans

För min del skulle jag vilja lägga till tre saker:

1. Att avstå från att kritisera. Jag gillar inte att döma människor, vi är alla här för att växa och göra misstag och förhoppningsvis lära oss av dem.
2. Att utveckla en positiv attityd i sig själv (i stil med “Det är värt att tänka på att människor är snarast bra”).
3. KÄRLEK – en person som är kär och kärleksfull är allt som D. Carlson räknade upp. Bli förälskade och älska så blir ni den bästa versionen av er själva!!!! ❤❤❤❤

Till lunch gjorde jag min “berömda” havskålsallad. Jag har också lagt ut receptet HÄR på NordenBladet i dag under rubriken GOURMET. Jag har publicerat receptet på min blogg en gång tidigare, men då valde jag jordgubbar och gullviva i stället för dill-basilika och havtorn som garnering (se bloggen HÄR).

Att dekorera och servera maten är den roligaste delen av matlagningen – på våren och sommaren gillar jag alltid att lägga till färska ätbara blommor till maten! På vinterhalvåret använder jag också många torkade eller frysta växter och bär som dekoration.

Igår åkte vi till butiken efter en lång tid (på sistone brukar jag beställa online, eftersom butiken ligger ganska långt borta och att beställa online sparar mycket tid) och man kan till och med stanna kvar i butiken, det finns så många söta saker!!! Man kan tillbringa en timme med att bara beundra urvalet av servetter. Vi var i butiken i en och en halv timme och gick därifrån med en ordentlig last. Förutom alla sorters matvaror köpte jag några jättefina termoväskor dekorerade med bilder på kaniner och ett underbart mjukt bo till katten.Det var roligt. Bredvid oss vid självbetjäningskassan stod en familj vars man i sista minuten sa: vänta, jag har glömt något, och gick till alkoholdisken. Det var väldigt roligt… jag tänkte att jaha, det glömde vi med, men sedan tänkte jag att det får vara…

Vi körde hem, men det som inte gav mig någon ro… var alkoholdisken. 🙈😂

Vi lastade av vår shopping hemma, jag skämde bort katten, men jag kunde ändå inte få ro…. från den där alkoholdisken 🙈😂 hahaha

Nå, det typiska… vi åkte tillbaka till affären och gick även till den där disken. Jag tycker om att ha ett hyfsat lager av allting hemma. PS!!!! Och alkohol MÅSTE INTE ALLTID VARA alkoholhaltigt. Det är trevligt att ha allt hemma, men det som är mycket populärt i vårt hus är alkoholfri öl, alkoholfri champagne osv. Jag har länge funderat på varför alkoholfri öl inte säljs i större förpackningar???? Hur som helst, vi åkte till butiken, fyllde på lagren, humöret var på topp, vi gav inte efter för frestelsen…. So me! 😈😅😂😝

Hjälp, nu räcker det med prat. Snart kommer Allan hem och börjar med sina sysslor. Nu ska jag ta en kort paus från bloggandet igen, för ibland måste man jobba 🙂 Om allt går bra öppnar jag nästa vecka OHMYGOSSIP:s estniska sida som genomgått en förnyelsekur!

Det var allt för den här gången, kramar!!!! 🥰🥰
Jag älskar er!

xoxoxo


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory