VILKA LIVSMEDEL borde inte förvaras i kylskåp?

VILKA LIVSMEDEL borde inte förvaras i kylskåp?

NordenBladet – Visste du att el del livsmedel kan förstöras i kylen eller tappa smak? Här är några livsmedel som inte rekommenderas att förvaras i kylskåp.

Tomater
Studier har visat att tomater tappar sin smak om de förvaras under 12 grader. Fiona Mair, hushållsexpert vid den australiska konsumentorganisationen CHOICE, säger att tomater också bör hållas borta från äpplen, apelsiner och bananer för att hålla sig färska längre.

Oklippta rotfrukter
Fotfrukter som vitlök och lök förvaras bättre på en sval, mörk plats, men inte i kylen, eftersom de kan börja ruttna där. Enligt Mair kan rotfrukterna börja jäsa och förlora sin smak på grund av kylens fuktiga miljö. Istället bör klippta rotfrukter förvaras i kylen i en behållare.

Oljor
För att undvika härskning bör nöt- och fröoljor förvaras i kylskåp. Den kalla temperaturen är emellertid inte lämplig för alla oljor: till exempel hårdnar kokosolja om den förvaras kallt.

Bröd
Bröd ska aldrig läggas i kylen eftersom det tappar sin smak där. Var ska den då förvaras? Både en papperspåse och en brödlåda är lämpliga för bröd. Om brödet förvaras i en plastpåse börjar det mögla efter ett tag.

Honung
Det rekommenderas inte att förvaras honung i kylen, eftersom den stelnar där.

Basilika och persilja
Det rekommenderas att lagra persilja och basilika i vatten och på en sval plats. Om dessa kryddor läggs i kylen börjar de snabbt vissna.

Kaffebönor och malet kaffe
Malet kaffe och kaffebönor bör inte förvaras i kylen eftersom de absorberar fukt och omgivande lukt. Kaffebönor och malet kaffe borde förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur, skyddade från ljus.

Foto: Pexels
Källa: NordenBladet.fi


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory