FORSKNING: Lyckligast är en medelålders kvinna som bor på landet

FORSKNING: Lyckligast är en medelålders kvinna som bor på landet

NordenBladet – Undersökningen visade att den lyckligaste personen är en kvinna i åldern 50+ med tryggad ekonomi, som lever i ett stabilt förhållande och har ett eget hem. Hon bor på landsbygden och har en egen trädgård. Undersökningen “Forskning om ett lyckligt grannskap” är ett projekt som lanserades av Bonava 2017. I den tillfrågas människor som bor hemmavid vilka faktorer de värdesätter i sitt hem och sitt grannskap.

Lyckoindexet mäter och jämför invånarnas tillfredsställelse och lycka i sin egen boendemiljö. På en 100-gradig skala är svenskarna mest nöjda med sina hem (81 poäng), jämfört med 78 poäng för sina nordliga grannar i Finland. Estländarna och tyskarna är lika nöjda med sina hem (76 poäng).

Den lyckligaste grannen i Estland är en kvinna i åldern 35-49 år med en ordnad ekonomi och en egen bostad. Hon har bott i sitt hem i mer än fem år, har en uteplats (terrass, balkong eller trädgård) och bor i närheten av en större stad.

Svaren visade att människor föredrar att bo i ett bekant område när de väljer bostad. 69 % av tillfrågade har bott i sitt hem i mer än fem år och 75 % av de svarande har varit lojala mot sitt grannskap och bott där i mer än fem år.

Foto: Pexels
Källa: NordenBladet.ee


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory