Väder, klimat och temperatur per månad i New York

Väder, klimat och temperatur per månad i New York

OHMYGOSSIP – New York har ett klimat som kräver lite eftertanke när resväskan ska packas. Staden bjuder på ett varierat klimat med fyra tydliga årstider, som påminner om syd- eller mellansvenska förhållanden. Ungefär som vädret i Stockholm, men med extremt varma och fuktiga sommarmånader.

Sommartid är det förhållandevis enkelt, så länge du har i åtanke att det kan bli väldigt varma dagar med rejält hög luftfuktighet. Vissa veckor i juni, juli och augusti känns New York faktiskt nästan som Bangkok. Så ta med dig tunna och luftiga kläder och skor som du kan promenera i utan att svettas alltför mycket. Eller köp på plats! Du tänker väl ändå shoppa i New York, så lämna utrymme i väskan för nya sommarkläder.

Reser du på vintern, packa med dig samma utekläder som du skulle ha använt hemma. En varm jacka, mössa och handskar behövs verkligen från december till februari. Minusgrader och snö är inte alls ovanligt, även om det sällan blir riktigt nordiskt kallt. Temperaturer kallare än tio minusgrader är ovanligt.

Väder i New York – bästa tid att resa
Skönaste tiden att besöka New York, om man bara tänker på stadens väder, är ofta från april till mitten av juni och från september till oktober.

Under den vackra och behagliga våren spricker träd och buskar i stadens parker ut i full blom. Redan i slutet av mars och början av april kan temperaturen vara så skön att du kan kasta jackan.

På hösten dröjer sig sommarvärmen kvar betydligt längre än i Sverige. Temperaturer runt 18-20 grader i oktober är ingen ovanlighet. Även då blir stadens parker, främst Central Park, en säsongsbetonad sevärdhet när träden storslaget skiftar färg.

Sommaren däremot kan – som nämnts – vara en rejäl utmaning för den som inte gillar hög värme. New York-sommaren dukar ofta upp stekande sol, temperaturer runt 30 grader eller högre, och hög luftfuktighet. Luften vid skyskrapornas fötter blir så het, stillastående och kvav att butikernas luftkonditionering är en ren frälsning.

Temperatur i New York månadsvis
Januari: -3 till +4
Februari: -2 till +6
Mars: +2 till +10
April: +7 till +16
Maj: +13 till +22
Juni: +16 till +24
Juli: +21 till +29
Augusti: +23 till +30
September: +16 till +25
Oktober: +11 till +19
November: +5 till +12
December: 0 till +7

Väderprognoser för kommande dagar finns på www.nytimes.com/weather.

Bild: OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet
Källa: alltomnewyork.se


Tags assigned to this article:
New Yorkresa

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory