Att resa i Estland: Hapsal biskopsslott, katedral och en vallgrav fylld med lekprogram inspirerat av medeltiden + FOTON!

Att resa i Estland: Hapsal biskopsslott, katedral och en vallgrav fylld med lekprogram inspirerat av medeltiden + FOTON!

NordenBladet – Hapsal biskopsslott i Läänemaa län (adress: Lossiplats 3, Hapsal, 90502 Läänemaa landskap) är en arkitektonisk pärla byggd i centrum av Hapsal under 1200-talet, som var högkvarter för lokala styresmän fram till slutet av 1600-talet och användes som en fästning från 1200- till 1600-talet. Det är en av de bäst bevarade fästningarna i Estland, som också är ett hem till Estlands mest berömda spöke, Vita damen!

Vita damens dagar, som hålls på fullmånekvällar i augusti, lockar till sig ett stort antal gäster till Hapsal varje år som vill se åtminstone en glimt av damen i fönstret i dopkapellet vid sidan av katedralen. När det är tid för den Vita damen att visa sig, har Hapsal fest – man firar Vita damens tid, när staden är full av konserter, föreställningar och fester. Läs legenden om Vita damen HÄR. Domkyrkan i Hapsal, som omnämndes först 1279, är en av de största kyrkorna i Norden och Baltikum med ett skepp. Det var stiftets huvudkyrka i Saaremaa-Läänemaa stift (Ösel-Wiek biskopsdöme).

Huvudfästningen inrymmer ett museum för medeltida historia, som också ger tillgång till katedralen i södra flygeln, först omnämnd i skrift 1279. Den stora vallgraven har en park för barn inspirerad av ett medeltidsinspirerat lekprogram.

Tillträde till fästningens stora innergård är gratis, inträdet till huvudfästningens museum däremot är avgiftsbelagt.
Bilder: NordenBladet / Helena-Reet Ennet
Källa: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
biskopsslottEstlandHapsalVita damen

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory