Vad laga för mat? Recept: Gräddig svampsoppa med kyckling och ris
OHMYGOSSIP – Denna gång ger vi er ett recept på en smakfull, lättlagad och delikat svampsoppa. Denna smakfulla svampsoppa är verkligen en restaurangupplevelse hemma!
Vad behöver man?
500 g svamp
2 medelstora kycklingfiléer
200 g ris
1 lök
2 morötter
2 selleristjälkar
2 medelstora vitlöksklyftor
timjan
liter (kyckling-) buljong
en förpackning grädde (200 ml)
100 g parmesanost
3 msk smör
salt, peppar
Hur göra?
Skär kycklingen i bitar och koka. Dela svamp, lök, morötter och selleri. Stek på stekpanna morötterna, sellerin och löken i smör. Stek på en annan panna svampen i smör, blanda i rotfrukterna och krydda med salt och peppar. Krossa vitlöken och dela timjan och blanda även dessa i blandningen – låt steka och smakerna blandas under några minuter. Häll sedan hela blandningen i en kastrull och tillsätt (kyckling-) buljong. Tillsätt ris och koka under svag värme i ca 20-30 minuter (tills riset är mjukt). När riset är mjukt, tillsätt kyckling, vispad grädde, ost och koka soppan i några minuter.
Servera med krispigt vitlöksbröd!
Bilder: Mariliis Anger
Källa: MariliisAnger.NordenBladet.ee