Annons:

Recept: HEMLAGADE mycket välsmakande skinka-basilikapajer med jäst-smördeg

Recept: HEMLAGADE mycket välsmakande skinka-basilikapajer med jäst-smördeg

NordenBladet – Hemlagad mat är jättegott och jag gillar att uppfinna recept själv. Vanligtvis kommer dessa recept av vad som finns i kylen vid en viss tidpunkt. Pajerna gjorda av jäst-smördeg är naturligtvis klassiska och att baka dem är superlätt (speciellt när du köper färdig fryst deg)! Du kan lägga i den färdiga degen allt du gillar – till exempel svamp, skinka, ost, korv, kött, morötter, ris eller något annat lockande! Här är ett trevligt och kryddigt recept på paj med skinka-basilika.

Behövs:
500 g fryst jäst-smördeg
250–350 g skinka
200–300 g ost
100 g basilika i tomatsås eller annan liknande örtblandning i tomatpuré
en nypa dill

Beredning (15–20 minuter):

Kavla ut den upptinade degen eller, om degen är i färdiga skivor, till större plattor och skär i vackra fyrkantiga bitar. Tillsätt skinka, dill, ost och basilikapasta och rulla ihop. Kanterna kan också pressas samman med en gaffel så att de håller bättre ihop. I en varm ugn blir de gräddade mycket fort. Jag tar ut plåten med pajerna och vänder dem en gång i mitten av gräddningstiden så att de blir gräddade på båda sidorna.

PS! Bästa naturligtvis som varma!

Smaklig måltid!

g class=”alignnone size-full wp-image-101356″ src=”https://nordenbladet.ee/wp-content/uploads/pirukad7.jpg” alt=”” width=”654″ height=”652″ />




Foton: NordenBladet/Helena-Reet Ennet
Källa: NordenBladet.fi (Helena-Reets receptsamling)


error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory