Recept på HÄLSOSAM VATTENMELONKAKA + Vegan och icke-vegan versioner enligt Estella Elisheva!

Recept på HÄLSOSAM VATTENMELONKAKA + Vegan och icke-vegan versioner enligt Estella Elisheva!

NordenBladet – Denna hälsosamma, friska, välsmakande och söta men ändå lågkalori vattenmelonkaka kan man göra både i vegan och icke-vegan variant. Jag bifogar här båda alternativen till er. Kakan är snabb att baka och smakar mycket gott! Passar även för dem som har glutenintolerans eller om man vill undvika kalorier. Till kakan i bilden har man använt grekisk yoghurt men inga nötter.

BEHÖVS (icke-vegan variant):
en halv vattenmelon
1 grekisk yoghurt
½ lime
½ apelsin
1 matsked honung
1 kvarg med vanilj
1 banan
en näve svarta vinbär
en näve hallon
en näve röda vinbär
(om man så önskar man kan krossa nötter över kakan)

Gör så här:
Skär tre skivor av vattenmelonen, ta bort kärnorna och lägg i frysen för ca en timme. Tillsätt en matsked honung i grekisk yoghurt och pressa dit saften av en halv apelsin och blanda. Bred ut på det nedersta lagret häften av vaniljkvarg, bananskivorna och lite av röda vinbären, till mellanlagret den färdigt blandade grekiska yoghurten och hallonen, och till översta lagret den andra halvan av vaniljkvargen och resten av bären och ev. nötter om man så önskar.

BEHÖVS (vegan-version):
en halv vattenmelon
2 burkar kokosmjölk
½ tesked vaniljextrakt
1 matsked honung
½ lime
½ apelsin
1 banan
en näve svarta vinbär
en näve hallon
en näve röda vinbär
(om man så önskar krossade nötter över kakan)

Gör så här:
Lägg kokosmjölken i kylskåp dagen före för att kokosgrädden ska skilja sig från kokosmjölken (det tar ca 6-7 timmar i kylskåp). Skär tre skivor av vattenmelonen, ta bort kärnorna och lägg i frysen i ca en timme. Ta kokosgrädden bort från kokosmjölkburken i lägg i en skål, tillsätt vaniljextrakt och en matsked honung, pressa dit en halv lime och en halv apelsin (saft) och skumma med en mixer. Lägg på nedersta lagret 1/3 av den färdiga blandningen av kokosgrädde, bananskivorna och lite av de röda vinbären, till mellanlagret 1/3 av den färdiga blandningen kokosgrädde och hallonen, och till det översta lagret 1/3 av den färdiga blandningen och mer bär och ev. nötter om man så önskar.

Källa: NordenBladet.ee


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory