UNDERSÖKNING: ATT SOVA MED HUND ger dig bättre sömn

UNDERSÖKNING: ATT SOVA MED HUND ger dig bättre sömn

NordenBladet – Har du hört sägas att hundens plats inte är i sängen? En ny Mayo Clinica-studie visar exakt det motsatta: att sova med en hund påverkar dig positivt. Syftet med studien var att ta reda på om en hunds närvaro i sovrummet är störande för en människas sömn eller inte.

Studien inkluderade 40 friska vuxna utan sömnproblem och hundar som var minst sex månader gamla. Deltagarna studerades under sju dygn.

Resultaten visade att deltagarna i studien sov betydligt bättre med sin hund. Storleken på husdjuret eller rörelserna under natten spelade ingen roll i detta sammanhang.
En av författarna till studien var Dr. Lois E. Krahn, som säger att människor tenderar att tro att husdjur inte bör tillåtas i sovrummet eftersom de stör vår sömn. Resultaten visade att det är en bra idé att sova med ens hund, eftersom det ger oss en känsla av säkerhet och det lugnar oss.

Dagens livsrytm och livsstil har lett till att människor tillbringar större delen av dagen på jobbet och när de kommer hem ser de bara sina husdjur på kvällen. Ofta är vi borta från hemmet under hela dagen. Det är därför förståeligt att du vill spendera så mycket tid som möjligt med ditt husdjur när du är hemma. En möjlighet är att sova tillsammans i sängen.

Hundägare behöver inte oroa sig för om man ska tillåta sällskapsdjuret vara i sängen eller inte – att sova med en hund har god effekt på hälsan. Ju bättre du mår, desto lyckligare är du!

Foto: Pexels
Källa: NordenBladet.fi


Tags assigned to this article:
hundsova

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory