Helena-Reet: 5 SEVÄRDHETER som jag rekommenderar i Marrakech i Marocko + Resefoton!

Helena-Reet: 5 SEVÄRDHETER som jag rekommenderar i Marrakech i Marocko + Resefoton!

OHMYGOSSIP – Nordenbor föredrar semesterorter som har palmer, pooler, marknader med färgstarka sydländska föremål, restauranger med smakfulla lokala maträtter och varmt klimat. Därför är Marocko just en sådan plats som allt fler besöker på semester eller på konferenser. Solen skiner garanterat och temperaturen är behaglig. Till Marrakech i Marocko kan man resa året runt, även om våren och hösten är de bästa tiderna i denna stad. Mitt på sommaren kan det vara för varmt (nära 38 ºC), i augusti under ramadan är ofta affärerna och restaurangerna stängda.

Marrakech trollbinder med sin exotiska mångsidighet och det typiska är samexistens med olika kulturer och tidsepoker. Den orientaliska kulturen i Marrakech möter den västerländska, medeltiden vår egen tid. NordenBladet presenterar er 5 sevärdheter som det definitivt lönar sig att besöka när man är i Marrakech.

1. Djemaa el-Fna eller Berättartorget
Denna är uppenbarligen den mest berömda platsen i den gamla staden (medina) i Marrakech. Torget är ett stort centrum för promenader och hela stadens olika aktiviteter. Djemaa el-Fna torget är livligt och bullrigt och där kan man hitta amatörer och professionella musiker, akrobater, trollkonstnärer, berättare, spåkvinnor, djurtämjare och andra underhållare. Platsen är även känd som de dödas och hängdas torg där ända till år 1912 hölls offentliga rättegångar för kriminella och där även vid behov verkställdes dödsdomar. Den gamla staden i Marrakech tillhör Unescos världsarv. Eftersom staden har historiskt betydelse kan man se mycket intressant historisk arkitektur. Stadsmuren, som för det mesta kommer från 1100-talet, är 19 km lång. Muren är till och med 5,8 m hög och den har 20 portar och ungefär 200 torn.

2. Berbertorget i Marrakech (souk)
En egendomlig sevärdhet och varför inte även platsen för att göra nyttiga inköp är berbertorget (souk) i Marrakech – den största av sitt slag i Marocko. På detta torg som består av flera mindre torg kan man hitta olika slags produkter från berber hantverk till modern elektronik.

3. Bahia-palatset (adress: Medina Avenue Imam el Ghazali, Marrakech 40000, Marocko)
Bahia-palatset är ett mäktigt palats som visiren Ba Ahmed Ben Moussan byggde i början av 1900-talet som hem till sig själv och sina fyra hustrur. Det är ett minnesmärke som visar på makthavarnas rikedom och livsstil i Marrakech. Besöket i Bahia-palatset för besökaren tillbaka till visirens och hans harems tid. Bahias många innergårdar, trädgårdar och fontäner gör att platsen räcker till alla besökare och ställets atmosfär är värt att upplevas.
4. Jardin Majorelle (adress: Rue Yves Saint Laurent Marrakesh 40090, Marocko)
Växter från fem olika kontinenter gör att Majorelle (botanisk) trädgård har varit öppen för turister ända sedan 1947. Denna trädgård är känd för sina kaktusar, fontäner och där lever mer än 10 endemiska fågelarter. Trädgården Majorelle, som är öppen för alla intresserade, skapades av en fransk konstnär Jacques Majorelle – detta vackra privata ställe är ett resultat av hans 40 åriga arbete. 18 år efter konstnärens död köptes området av Yves Saint Laurent och Pierre Berge. De rekonditionerade trädgården som privat mark. Där har man spridit askan efter modedesignern som dog den 1 juni 2008 i Paris.


5. Koutoubia-moské (adress: Medina Jamaa El Fenna, Marrakech 40000, Marocko)
200 meter från Djemaa el-Fna ligger moskén Koutoubia som är en av stadens äldsta byggnader (byggdes på 1100-talets andra halva) och dess minaret höjer sig 77 m över hela staden. Moskén är även känd för namnen Kutubiyya Mosque, Jami’ al-Kutubiyah, Kotoubia Mosque, Kutubiya Mosque och Kutubiyyin Mosque.


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory