HAVSKÅLSALLAD med tonfisk, tomat, keso och pumpafrön
NordenBladet – Jag ska avslöja ett salladsrecept som jag tagit fram själv. Väldigt enkelt och snabbt att tillaga, en supergod och nyttig sallad består av endast fem ingredienser, men smakar som en restaurangmat med Michelin-stjärna.
Helena-Reets recept på en hälsosam Havskåls- och Tonfisksallad med tomat, keso och pumpafrön
Ingredienser:
380 g keso (t.ex. Alma)
3-4 färska tomater
2 burkar med 185 g tonfisk. Fisk i både tomatsås och saltvatten passar bra
1 paket 500 g naturlig Captain Grant’s havskål
100 g rengjorda pumpafrön
Beredning: Tvätta och hacka tomaten och blanda alla övriga ingredienser i en stor skål.
Som dekoration kan du till exempel lägga till dill, basilika och havtorn! På sommaren är jordgubbar och blommor (t.ex. vårlök, ringblommor, blåklint eller mjölkört) också perfekta.
Alla kommer att vilja ta mer!
Smaklig måltid!