DESSA VÄXTER RENAR LUFTEN, SKAPAR FRED OCH GOD SÖMN – 10 KRUKVÄXTER, som vi borde ha i sovrummet

DESSA VÄXTER RENAR LUFTEN, SKAPAR FRED OCH GOD SÖMN – 10 KRUKVÄXTER, som vi borde ha i sovrummet

NordenBladet – Känner du till att en del växter har en förmåga att lugna ner dig och få dig att somna! Vi presenterar dig en lista över sådana växter, som frigör mycket syre till och med på natten och som därför är nyttiga att ha i sovrummet för att ge dig god sömn.

1. ARECA-PALM
Kanske har du sett denna växt på tandkliniker – det används flitigt som dekoration i stora ytor. Denna växt från regnskogen passar även i hemmiljöer. Palmens största fördel är att den är mycket effektiv i att samla olika skadliga gaser och att bibehålla luftfuktighet.

2. VINTERKAKTUS
Även om vinterkaktus blommar bara under den första vintermånaden, skönheten i dess tjocka blad gläder oss året runt. Denna växt är nyttig för hälsan, för den producerar syre för hela natten och säkerställer därmed oss en lugn sömn. Den trivs i mörka rum och förändrar inredningen i sovrummet till det idealiska.

3. FICUS RELIGIOSA
Enligt myterna om denna växt lever döda själar mellan dess blad. Det vill knappast någon kolla men man vet säkert att fikonträdet är effektivt i vården av diabetes och astma och för att hindra förstoppning. Dessutom är växtens blad en stark källa för syre. Det är möjligt, att det är just därför Buddha beslutade sig att meditera under en ficus religiosa för att få upplysning.

4. ALOE VERA
Aloe är lösningen för många hudproblem och vårdar många sjukdomar. Den alstrar även mycket syre under natten. NASA uppskattar aloe veta mycket, för att den förbättrar luftkvalitén på ett fantastiskt bra sätt. Den förökar sig lätt och därför kan du fylla hela huset med aloe krukor för att få bästa möjliga nytta.

5. PINNNLILJA
Oavsett om dess namn är hur ondskefullt som helst, är den nyttig att ha hemma, för den anses vara en av de bästa luftrenarna. Pinnliljan frigör mycket syre under natten och förbättrar därmed luftkvalitén, som gör det lättare att andas.

6. GERBERA
Ge solsken i ditt liv genom att ha i rummet dessa blommor i klar orange färg. Förutom att gerbera renar och friskar upp luften, används de även som botemedel – från förkylning till att förhindra cancer. När du köper gerbera, välj en kvalitétsplanta, för dessa växter kan visa sig svåra att odla.

7. NIM-TRÄD, NEEM
I indisk kultur anser man att detta träd symbolisera renhet, för man renar luft med hjälp av den. Växten fungerar även som ett naturligt bekämpningsmedel, som hindrar blodtörstiga myggor. Det är fråga om att växten inte bara förstör skadedjur utan även hindrar deras ägg att mogna. Man måste ändå komma ihåg att odla nim-träd hemma kräver tålamod och speciella förhållanden: mycket solsken och jord av hög kvalité.

8. ORKIDÉ
Det är bra att ha orkidéer i sovrum för de frigör syre under natten. De är idealiska även för andra utrymmen för de har en förmåga att tåla omgivningens xylen (som man hittat i förorenad jord) och de friskar upp luften. Om du tycker att dessa blommor med fantastiska färger kräver mycket arbete för att växa har du fel. Var inte rädd om dem, utan ge dem mycket solsken och växterna tar hand om resten.

9. HELIG BASILIKA
Även om användandet av denna växts blad har sina fördelar, är redan det att vistas i dess närvaro nyttigt för människan. Helig basilikas blad alstrar mycket egen specifik doft, som hjälper till att förstärka nerverna och minska oron. Mycket effektiv är den efter en tung arbetsdag, när du vill koppla av. Att ha växter i sovrummet som producerar och avsöndrar syre om natten hjälper dig att vila gott, så att du på morgonen känner dig aktiv och full av energi.

10. LAVENDEL
Lavendelns avkopplande egenskaper mildrar stress och irritation. Även hjärtfrekvensen saktar ned och ger sovrummet lugn och ro, som passar bra för avkoppling och sömn. Dessutom hjälper lavendeln att ta han dom sömnlöshet och ångeststörningar. Forskare betygar att när man andas in lavendelns doft påverkar det lugnande och fungerar lika effektivt som lugnande medel.

Källa: NordenBladet.fi


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory