BARN är våra bästa lärare eftersom de ser världen tydligare än vi vuxna. Vad kan man göra för att vara lika lycklig som ett barn?

BARN är våra bästa lärare eftersom de ser världen tydligare än vi vuxna. Vad kan man göra för att vara lika lycklig som ett barn?

NordenBladet – Dagens värld och uppfostringsnormer dikterar starkt hur barn ska uppfostras, vilka normer som ska följas och vad som är “rätt” och vad som är “fel”. Avvikelser från normerna är omedelbart föremål för uppmärksamhet och “behandlas” till och med med tabletter.

I själva verket gör föräldrarna sina barn en björntjänst genom att tvinga dem sina egna tankar och uppfattningar. Föreställ dig att du ständigt får veta vad du ska göra och vad du inte ska göra. Du slutar tänka själv, en mur av likgiltighet eller uppror utvecklas gradvis runt dig, vilket dödar den spridande kreativiteten. Vi får inte glömma att vi alla är födda fria och vill leva fria!

Paulo Coelho har sagt: ”Ett barn kan lära en vuxen tre saker: att vara lycklig utan anledning, vara sysselsatt med något hela tiden och hur man med all kraft kan kräva att få det man vill ha”. Det är sant, barn är kloka och vi har mycket att lära av dem.

Barn har mycket bättre kontakt med världen än vuxna eftersom de har förmågan att leva i nuet och i nutid, barn är inte rädda och de är sorglösa.

Många vetenskapliga studier har visat att det mesta av tiden (nästan 95%) använder människan sitt undermedvetna, som går tillbaka till barndomen. Fram till sex års ålder programmeras grundläggande vanor i vårt minne och undermedvetande. Efter det styr dessa vanor våra liv – vi följer dem eller strävar efter att förändra dem.

Om man lär ett barn hur det ska tänka och reagera i vissa situationer hindrar det barnets förmåga att hitta egna lösningar på problemen. Barn är nästan alltid lyckliga, känner inget hat mot någon, är otroligt förlåtande och omtänksamma!

Barn är alltid fullt medvetna, uppmärksamma och nyfikna, samtidigt som vuxna är fångar av sin egen förståelse och rationalitet och missar de enkla glädjeämnena och underverken i livet. Barn kan lägga märke till små detaljer (exempelvis en liten insekt) mycket bättre än vuxna. Varför? Eftersom barnen är öppna för omgivningens alla frekvenser och vibrationer.

Majoriteten av barnen och ungdomarna domineras av theta- och alfa-hjärnvågsmönster. Båda dessa anses vara extremt avslappnande för hjärnfunktionen och kommer fram när våra kroppar är helt fria från stress. Samma hjärnvågor ökar kreativiteten och förmågan att lagra en stor mängd information som kan lagras i långtidsminnet.

Barnen vet hur de kan vara lyckliga. Låt oss inte klippa av vingarna när de upptäcker världen. Det är dags för oss själva att börja lära av de mindre, eftersom det är just de som vet hur de kan lära oss saker som har verkligt värde.

Hur kan man ändra ens egna hjärnvågor? Det finns många olika sätt att ändra hjärnvågor. Ett sätt att förändra ens eget medvetande och öka andekraften är att använda sig av ljudets kraft. Du kan läsa HÄR om hur ljudfrekvenser hjälper dig att uppnå positiva resultat och ändra hjärnvågor.

Foto: Pexels
Källa: NordenBladet.ee


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory