Recept: HEMLAGADE mycket välsmakande skinka-basilikapajer med jäst-smördeg
NordenBladet – Hemlagad mat är jättegott och jag gillar att uppfinna recept själv. Vanligtvis kommer dessa recept av vad som finns i kylen vid en viss tidpunkt. Pajerna gjorda av jäst-smördeg är naturligtvis klassiska och att baka dem är superlätt (speciellt när du köper färdig fryst deg)! Du kan lägga i den färdiga degen allt du gillar – till exempel svamp, skinka, ost, korv, kött, morötter, ris eller något annat lockande! Här är ett trevligt och kryddigt recept på paj med skinka-basilika.
Behövs:
500 g fryst jäst-smördeg
250–350 g skinka
200–300 g ost
100 g basilika i tomatsås eller annan liknande örtblandning i tomatpuré
en nypa dill
Beredning (15–20 minuter):
Kavla ut den upptinade degen eller, om degen är i färdiga skivor, till större plattor och skär i vackra fyrkantiga bitar. Tillsätt skinka, dill, ost och basilikapasta och rulla ihop. Kanterna kan också pressas samman med en gaffel så att de håller bättre ihop. I en varm ugn blir de gräddade mycket fort. Jag tar ut plåten med pajerna och vänder dem en gång i mitten av gräddningstiden så att de blir gräddade på båda sidorna.
PS! Bästa naturligtvis som varma!
Smaklig måltid!
g class=”alignnone size-full wp-image-101356″ src=”https://nordenbladet.ee/wp-content/uploads/pirukad7.jpg” alt=”” width=”654″ height=”652″ />
Foton: NordenBladet/Helena-Reet Ennet
Källa: NordenBladet.fi (Helena-Reets receptsamling)