8 överraskande fakta om kattor för kattvänner

8 överraskande fakta om kattor för kattvänner

OHMYGOSSIP – Det att din spinnande katt är av karaktären envis och stolt vet varje kattvän, men vi presenterar här åtta överraskande fakta som kan överraska kattvänner.

1. Inte alla kattor är rädda för vatten – det finns kattor som gillar vatten till och med så mycket att de badar vid varje möjligt tillfälle. De raser som tycker allra mest om vatten är turkisk angora, maine coon, amerikansk bobtail och amerikansk korthårig katt.
2. Kattor är duktiga på manipulation – för att få sin delikatess kan katten stryka sig mot ben, snudda försiktigt med tassen eller jama sorgligt.
3. Vetenskapsmän har kommit fram till att kattor drömmer. De liksom människan har REM-sömn, och då kan man se hur kattens ögonlock rör snabbt på sig.
4. Teobromin och kofein som finns i choklad påverkar kattornas nervsystem och hjärta negativt och därför ska man undvika att ge choklad till sitt sällskapsdjur.
5. Trots att kattorna har tjock päls tål de rätt bra hetta. När katten blir varm svettas den genom tassarna.
6.Kattorna är långsynta. Det som finns precis framför ögonen på dem ser de inte så bra. Men lyckligtvis har de morrhår som ger dem signaler om det som finns på nära håll.
7.Kattorna sover 2/3 av sitt liv. Det sägs att katten kan sova till och med 18 timmar i dygnet. I genomsnitt sover kattorna 13 timmar i dygnet.
8.Kattorna har inte nyckelben, vilket gem dem möjligeten att krypa genom trånga platser. Innan katten kryper in i trånga utrymmen uppskattar den situationen med sina morrhår. Om morrhåren går in, ryms även kattens huvud och kropp.

Bild: OHMYGOSSIP


High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory