Tõnu Tõniste, vicepresident i den estniska olympiska kommittén (EOK) och före detta toppidrottare nomineras till ordförande för EOK

NordenBladet – “Jag meddelar att jag har beslutat att delta i presidentvalet för den estniska olympiska kommittén den 15 april. Det är mitt uppdrag att främja idrott i Estland på många sätt och som president för EOK kan jag ägna mig helt åt det. Det är fråga om ett genomtänkt beslut, motiverat av behovet av att återställa ryktet på den estniska idrotten som skadats av dopingskandaler och det stöd jag känner från idrottsfolk. Jag har stor respekt för detta förtroende och jag tar mitt kandidaturbeslut på allvar,” sa Tõniste.

Enligt Tõniste bör Team Estland utvecklas ytterligare för att lyfta upp de bästa estniska idrottare till världsnivå och att uppnå bra resultat, och han anser att presidenten för den estniska olympiska kommittén borde se en helhetsbild av den estniska idrotten. ”För att göra det har jag erfarenhet som vice ordförande för EOK, kontakt med förbundens aktiviteter och även en personlig karriär som toppidrottare, arbete inom sport som hobby och som förälder till mina egna idrottande barn. Jag är således genomsyrad av sporten i ordets bästa bemärkelse “, konstaterar Tõniste.

Tõniste, som har mer än 20 års erfarenhet av ledande poster inom idrott, har varit president eller styrelseledamot i EOK, Estlands judoförbund, Kalevi seglingsklubb, i föreningen ”Idrott för Alla”, idrottsföreningen Kalev, Estlands Melges24-klassförening, Idrottarnas förening i Estland och Estonia 470-klassförening. “1988 uppnådde jag en andraplats i olympisk segling och tredje plats 1992, och 1992 vann jag en guldmedalj i EM,” presenterar Tõniste.

Tidigare har Jaanus Kriik från Tartu och den nuvarande presidenten meddelat sin kandidatur till befattningen som chef för EOK.

Källa: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
EOKEstlandTõnu Tõniste

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory