Några av de estniska soldater som överförts från Irak till Kuwait, återvänder till Estland

NordenBladet – Efter beslut av generalmajor Martin Herem, befälhavare för den estniska försvarsmakten, kommer fyra estniska soldater, som har tjänstgjort i Irak under operation Inherent Resolve och som flyttats till Kuwait när det spända läget ökat i området, att återvända till Estland.

Fyra av de sex medlemmarna i utbildningsgruppen kommer att återvända till Estland. Två medlemmar av utbildningsteamet fortsätter sin tjänstgöring och är redo att arbeta med danskarna i mindre tekniska och logistiska uppgifter relaterade till uppdraget. Överste Tõnu Miil, chefen för den estniska enheten i Irak som tjänstgör i huvudkontoret för Inherent Resolve, kommer också att fortsätta i sin tjänst.

“Eftersom utbildningsteamets rotation närmar sig sitt slut och soldaterna för närvarande inte kan fullgöra sina uppgifter i Irak, beslutade befälhavaren för försvarsmakten att kalla några av dem hem,” sade generalmajor Indrek Sirel, vice befälhavare för försvarsmakten.

“Förberedelserna för ankomsten av nästa estniska rotation är också en av uppgifterna för trupperna i operationen,” tillför generalmajor Sirel.

Generalmajor Sirel säger att nästa estniska militära utbildningsteam som ska utplaceras till operation Inherent Resolve är utbildat och redo att påbörja tjänstgöringen så snart det är möjligt att fortsätta med operationen.

Alla sju estniska soldater som tjänstgjort i Irak överfördes till Kuwait under förra veckan på grund av eskalerade spänningar och fientligheter.

Den estniska försvarsmakten deltar i en internationell USA-ledd militär operation, Inherent Resolve, i Irak med ett utbildningsteam med sex ledamöter och en stabsofficer i ett internationellt militärstrategiskt team som ger råd till irakiska ministerier och säkerhetsstyrkor.

Syftet med Inherent Resolve är att tillhandahålla direkt och stödjande militära åtgärder mot Daesh (Isis) och genom att delta i operationen kommer Estland att öka säkerheten i Europa och Nato. Före återplaceringen tjänade en estnisk hög officer i Bagdad och utbildningsteamet vid flygvapenbasen i Al-Assad (cirka 180 kilometer från Bagdad fågelvägen).

Källa: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
Estland

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory