Finland: Miljöministeriet beviljar 1,93 miljoner euro understöd till organisationer och miljövård

NordenBladet — Miljöministeriet beviljar i år sammanlagt 1,93 miljoner euro i statsunderstöd enligt prövning. Understöd beviljas 35 organisationer, och medel beviljas också till projekt för miljöfostran och miljöupplysning, miljövård i skärgården och för avfallshantering i fjällområden. De största understödstagarna är Håll Skärgården Ren rf, Finlands naturskyddsförbund rf, Vuokralaiset VKL ry samt Natur och Miljö rf.

I år uppgick anslagen till organisationer och miljövård till 1 930 000 euro, vilket är 95 000 euro mer än 2018. I anslagen för 2019 ingår det tilläggsanslag på 100 000 euro för understöden till organisationer och det tilläggsanslag på 100 00 euro för Finlands Jägarförbund rf som anvisats av riksdagen.

De anslag som inte använts under 2017-2018 och som återgått till miljöministeriet kommer att användas i samband med fördelningen av understöd 2019 så att understödet fördelas på nytt mellan de organisationer som beviljats understöd 2017 och 2018. Därför är det anslag som fördelas under 2019 större än det anslag som reserverats för understöd i 2019 års budget.

Understöden som beviljas under momentet ”Understöd till organisationer och miljövård” inom miljöministeriets förvaltningsområde i statsbudgeten används för att stödja det riksomfattande miljöorganisationsarbetet, riksomfattande organisationer i bostads- och byggbranschen för deras informations- och upplysningsverksamhet, projekt för miljöfostran och miljöupplysning samt för verksamhet som främjar miljövården i skärgården och avfallshanteringen i skärgårds- och fjällområden.

Ytterligare information:
Miliza Malmelin, specialsakkunnig, miljöministeriet, tfn 02952 50176, fornamn.efternamn@ym.fi
Tuija Mikkonen, miljöråd, miljöministeriet, tfn 02952 50184, fornamn.efternamn@ym.fi

Miljöministeriet beviljar i år sammanlagt 1,93 miljoner euro i statsunderstöd enligt prövning. Understöd beviljas 35 organisationer, och medel beviljas också till projekt för miljöfostran och miljöupplysning, miljövård i skärgården och för avfallshantering i fjällområden. De största understödstagarna är Håll Skärgården Ren rf, Finlands naturskyddsförbund rf, Vuokralaiset VKL ry samt Natur och Miljö rf.

Lähde: ym.fi


Tags assigned to this article:
FinlandMiljöministerietnyheter på svenska

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory