Finland: Miljö- och klimatminister Krista Mikkonen till klimatmötet Pre-COP i Costa Rica den 7–10 oktober

NordenBladet — Minister Krista Mikkonen åker till Costa Rica för att stå värd för klimatmötet Pre-COP den 7–10 oktober 2019. Vid mötet representerar minister Mikkonen EU tillsammans med klimatkommissionären Miguel Arias Cañete.

”Mötet är ett unikt tillfälle för oss att förbereda klimatkonferensen i Santiago de Chile i december och diskutera centrala frågor i en mindre sammansättning. Mötets informella karaktär hjälper oss förstå de synpunkter som är viktiga för olika grupper av länder. Det vi diskuterar i Costa Rica har en viktig roll när det gäller att nå de slutresultat vi förväntar oss av klimatkonferensen i december. Det är en glädje och ära att vid mötet företräda EU tillsammans med kommissionsledamot Cañete”, konstaterar minister Mikkonen.

Den dialog ministrarna och chefsförhandlarna kommer att föra under de tre dagarna utgör förberedelser inför klimatkonferensen COP25 i Chile i december. Centrala teman för det förberedande mötet är arbetet med att påskynda klimatåtgärderna, alltså att skärpa ländernas åtaganden om utsläppsminskningar fram till 2020, och insatserna för att uppnå klimatneutralitet före 2050. Andra prioriterade frågor vid mötet är Parisavtalets marknadsmekanismer, utvärdering av Warszawamekanismen för förlust eller skada samt utvärdering av programmet för främjande av jämställdhet mellan könen.

Till klimatmötet Pre-COP kallas representanter för de centrala landgrupperna. Finland har kallats till mötet i egenskap av ordförandeland i rådet.

Mer information:

Riikka Yliluoma, ministerns specialmedarbetare, fornamn.efternamn@ym.fi, +358 50 414 1682

Outi Honkatukia, chefsförhandlare, fornamn.efternamn@ym.fi, +358 50 341 1758

Obs! Måndagen den 7.10. kan informanterna kontaktas kl. 9.35-14. Tidsskillnaden är -9 h, skicka gärna också sms om intervjuförfrågningar.

Minister Krista Mikkonen åker till Costa Rica för att stå värd för klimatmötet Pre-COP den 7–10 oktober 2019. Vid mötet representerar minister Mikkonen EU tillsammans med klimatkommissionären Miguel Arias Cañete.

Källa: ym.fi


Tags assigned to this article:
FinlandMiljöministerietnyheter på svenska

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory