Estland: Staden Tallinn är emot att låta icke-invånare använda gratis kollektivtrafik

NordenBladet – Tallinns stadsfullmäktige gick inte med på rådets förslag att biljettsystemet skulle tas bort i Tallinns kollektivtrafik och att kollektivtrafiken skulle vara gratis för även för andra än de som bor i Tallinn från och med den 1 juli. Stadsfullmäktige motiverar sin vägran att utöka gratis kollektivtrafik på flera grunder – för det första har de årliga biljettintäkterna de senaste åren varit 4,5 miljoner euro, vilket staden inte helt kan avstå ifrån. För det andra påpekades att beviljandet av gratis resor till alla invånare i Estland skulle öka problemen med kollektivtrafiken i Tallinn.

”Passagerare som hittills använt offentliga provinsiella linjer i det omgivande Harju landskap skulle byta till Tallinns kollektivtrafik vid stadsgränsen, vilket skulle orsaka trängsel, medan Harju landslinjer skulle köra näst intill tomma inom staden. Tallinns kollektivtrafik skulle inte bara förlora sina biljettintäkter utan det skulle också öka behovet av ytterligare kapacitet,” sägs i skälen för beslutet.

Enligt stadsfullmäktige skulle passagerare, som reser in till staden med Elron-tåg, bete sig på samma sätt som de som reser på provinsiella linjer, vilket skulle innebära ett ännu större behov av stöd.

I brevet anges att till skillnad från många andra provinser har Harju län inte infört gratis kollektivtrafik, så det finns ingen anledning att Tallinn skulle erbjuda det för boende i Harju.

Stadsfullmäktige utesluter emellertid inte möjligheten att kollektivtrafiken i Tallinn kunde vara kostnadsfri för alla invånare i Estland i framtiden – men det kräver statligt stöd. För närvarande är statligt stöd för kollektivtrafik inom staden exakt noll euro.

Källa: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
EstlandTallinn

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory