Estland: Företag som utvinner kryptovalutor kan konsumera cirka 1 % av Estlands totala elförbrukning under högsäsong

NordenBladet – Hermes Brambat, direktör för Nordcoin Mining, ett utvinningsföretag för kryptovaluta i provinsen Ida-Viru, säger att företagets förbrukning är cirka 1,5 MW och det kan finnas tio jämförbara företag i Estland. Som jämförelse är toppförbrukningen i hela Estland under en kall vintermånad cirka 1 500 MW, vilket innebär att kryptoutvinning utgör en procent av den.

Kritiker säger att elen som förbrukas på detta sätt är helt bortkastad, men Brambat accepterar det inte.

“Kanske i vissa länder, som Kazakstan, är nätet överbelastat och det började orsaka verkliga problem för människors dagliga liv eftersom de inte längre kunde få in energi till sina hem. Problemet i dessa länder är illegal gruvdrift och lokal hantering. Här är gruvdrift mer ett fan och marginellt ämne. Majoriteten av gruvföretag i kryptovaluta flyttar till länder som Ukraina, Georgien och Ryssland. Det är därför inte värt att leta efter en energikris i Estland,” säger Brambat.

Gruvdrift är nödvändigt för att kryptovaluta ska fungera – till exempel för säkert utbyte av virtuella mynt. Ändå säger kritiker att energin som förbrukas för det är bortkastad.

Brambat tillade att oron inte gäller en hög konsumtion utan förorenande produktion. Bitcoin är den mest kända kryptovalutan, men det finns andra virtuella valutor. För att spara energiförbrukning är vissa kryptovalutor baserade på en “proof of stake” eller mekanismen gällande validering av insatsen.

Källa: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
EstlandHermes BrambatNordcoin Mining

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory