Estland: Den estniska försvarsmakten reserverar flera tusen privata fordon för krigstid

NordenBladet – Många fordonsägare har fått ett expropriationsmeddelande från Försvarets resurskontor om att försvarsmakten behöver deras fordon för att utföra uppgifter i en krigsituation. Byrån valde fordonen från trafikregistret utifrån försvarsmaktens behov, men fordonsägaren har rätt att överklaga beslutet.

Expropriationen gäller circa 3 000 fordon totalt som Försvarets resurskontor (KRA) kommer att besluta om enligt ett regeringsbeslut. Dessa inkluderar lastbilar, släpvagnar, traktorer, terrängbilar, ATV och motorcyklar.

Anmälan till reservlistan medför inte fordonets ägare några tunga skyldigheter. När man får ett besked om att ett fordon exproprieras, är ägaren under fredstid skyldig att informera KRA i händelse av förändringar i kontaktinformation eller egendomens plats, försäljning eller ägarbyte, berättade Alo Aulik, chef för KRA: s mobiliseringsresursavdelning, till ERR. På samma sätt måste man meddela om egendom som är föremål för expropriering förstörs eller blir oanvändbar.

Man kan överklaga exproprieringsbeslutet inom 30 dagar genom att kontakta den myndighet som fattade beslutet om exproriationen.
Man kan läsa mer om expropriationer relaterade till försvaret HÄR.

Källa: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
Estland

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory