Finland: Arbetsgrupp gör upp arkitekturpolitiskt program

NordenBladet — Undervisnings- och kulturministeriet samt miljöministeriet har tillsatt en arbetsgrupp för att göra upp ett nytt arkitekturpolitiskt program för Finland. I arbetet beaktar man Ă€ndringar som pĂ„verkar framtiden, hur de pĂ„verkar den bebyggda miljön samt möjligheter att med hjĂ€lp av arkitektur förbĂ€ttra kvaliteten pĂ„ livsmiljön.

Det har gÄtt 20 Är sedan Finlands första arkitekturpolitiska program blev fÀrdigt. Det nya programmet ska bli fÀrdigt i oktober 2020.

I beredningen beaktar man aspekter som pÄverkar den bebyggda miljön, bl.a. klimatförÀndringen och överkonsumtionen av naturresurser. I anslutning till detta beaktar man en övergÄng till byggnadsteknik med lÄga koldioxidutslÀpp, cirkulÀr ekonomi, behov i anslutning till byggande av  bostads- och servicebyggnader, en annorlunda regionsutveckling till följd av urbaniseringen samt utmaningar i anslutning till ett friskt byggnadsbestÄnd.

Även ny teknologi, digitalisering och internationalisering pĂ„verkar byggnadsbranschen kraftigt. Den finlĂ€ndska naturen, kulturarvet och arkitekturen intresserar ocksĂ„ turister och fungerar som en kĂ€lla till hĂ€lsa och rekreation.

Arbetsgruppens ordförande Àr överdirektör Riitta Kaivosoja vid undervisnings- och kulturministeriet. Viceordföranden Àr kulturrÄdet Petra Havu vid undervisnings- och kulturministeriet samt överarkitekt Harri Hakaste vid miljöministeriet.

Upplysningar:

Petra Havu, kulturrÄd undervisnings- och kulturministeriet, 0295 330 185
Harri Hakaste, överarkitekt, miljöministeriet, tfn 0295 250 074

Undervisnings- och kulturministeriet samt miljöministeriet har tillsatt en arbetsgrupp för att göra upp ett nytt arkitekturpolitiskt program för Finland. I arbetet beaktar man Àndringar som pÄverkar framtiden, hur de pÄverkar den bebyggda miljön samt möjligheter att med hjÀlp av arkitektur förbÀttra kvaliteten pÄ livsmiljön.

LĂ€hde: ym.fi


Tags assigned to this article:
FinlandMiljöministerietnyheter pÄ svenska

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information pÄ svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory