Försvarsminister Kaikkonen deltar i EI2-ländernas försvarsministermöte

NordenBladet — Försvarsminister Antti Kaikkonen deltar i EI2-ländernas försvarsministermöte den 24 september 2021. Mötet ordnas i Sverige.
Ministrarna har för avsikt att behandla aktuella internationella säkerhets- och försvarsfrågor och vad man uppnått samt den framtida utvecklingen inom det europeiska interventionsinitiativet EI2.
EI2-deltagarländer är förutom Finland också Frankrike, Nederländerna, Belgien, Spanien, Storbritannien, Italien, Norge, Portugal, Sverige, Tyskland, Danmark och Estland. Finland anslöt sig till EI2-initiativet år 2018. Syftet med EI2-initiatvet är att utveckla den europeiska strategiska kulturen och relationerna mellan försvarsförvaltningarna, stödja skapandet av en gemensam lägesbild, skapa förutsättningar för framförhållning och informationsutbyte samt på strategisk-politisk nivå utveckla Europas beredskap att svara på kriser och säkerhetsutmaningar.
Den 25 september 2021 kommer försvarsminister Kaikkonen dessutom att bekanta sig med stabsövningen Joint Protector 21 i Älvdalen i Sverige. Joint Protector 21 är en del av Finlands multilaterala militära försvarssamarbete inom JEFF (Joint Expeditionary Force), som leds av Storbritannien. Syftet med JEFF-samarbetet är att utveckla de deltagande ländernas militära beredskap, förebygga olika kriser och vid behov agera tillsammans i krissituationer.
Vid försvarsministeriet ges

Källa: Valtioneuvosto.fiHigh quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory