Försvarsmakten uppdaterar pansarskyttebandvagnarna CV9030

NordenBladet — Försvarsministeriet har gett försvarsmakten fullmakt att underteckna ett avtal med BAE Systems Hägglunds Ab (Sverige) om genomförande av en livscykeluppdatering av arméns pansarskyttebandvagnsmateriel CV9030. I första fasen uppdateras prototypserien och serien på förstadiet, och genom en reservering för tilläggsupphandling som ska lösas in 2022 resten av pansarskyttebandvagnarna.
Genom upphandlingen tryggas användbarheten och livslängden för de pansarskyttebandvagnar som armén skaffat 2002-2007 fram till 2035. I installationsarbetet åläggs leverantören att utföra serietillverkningsskedets monteringsarbete hos en finländsk underleverantör. På detta sätt stärks den inhemska försörjningsberedskapsförmågan. Upphandlingens inhemska sysselsättande effekt är cirka 23 årsverken.Det totala värdet av upphandlingen utan moms och inklusive optioner är cirka 33 miljoner euro. Den finansieras med försvarsmaktens materielanskaffningsmedel som har planerats och budgeterats för detta ändamål.
Ytterligare information:Vid försvarsministeriet ges ytterligare information av Frans Peltonen, specialsakkunnig, tfn 0295 140 021.Vid arméstaben av Rainer Peltoniemi, infanteriinspektör, överste, tfn 0299 800 (växel).

Källa: Valtioneuvosto.fiHigh quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory