Estlands nationalmuseums utställningstävling vanns av “Häxköket i vårt hem” – De som skapat utställningsidén är en mamma med två döttrar: Helena-Reet Ennet, Estella Elisheva och Ivanka Shoshana

Estlands nationalmuseums utställningstävling vanns av “Häxköket i vårt hem” – De som skapat utställningsidén är en mamma med två döttrar: Helena-Reet Ennet, Estella Elisheva och Ivanka Shoshana

NordenBladet – I den offentliga omröstningen för utställningens idétävling “Min egen utställning” fick idén “Häxköket i vårt hem” flest röster, och det ger publiken en bild av ett estniskt bondgårdskök och dess fascinerande sysslor som görs i ett mysigt kök vid ett långbord. Den vinnande utställningen öppnas i deltagarsalen i Estlands nationalmuseum under hösten 2021.

De som skapat utställningsidén är en mamma med två döttrar: Helena-Reet Ennet, Estella Elisheva (14) och Ivanka Shoshana (12). “Jag är mycket tacksam för alla som trodde på vår idé. Min yngsta dotter är ett funktionshindrat barn. Jag ville att vi skulle ha ett gemensamt så kallat “eget projekt”. Nu, i vår familj, har vanligt hantverk blivit en tradition – lerdesign och förbränning i ugn, konstverk med akrylfärger, bindning och torkning av örter vid ugnen och tillverkning av naturkosmetik. Att arbeta tillsammans är roligt och ger själen så mycket! Nu har vi ännu mer entusiasm och anledning till att arbeta i häxköket hemma”, säger Helena-Reet Ennet, uppfinnaren av den vinnande idén.

13 idéer presenterades i tävlingen “Min egen utställning 2020”. Det fanns tillräckligt med dem som höll tummen upp för alla dessa, men vinnarens ledning över de andra var tydlig. ”I dessa hektiska tider är det fascinerande att idén med utställningen är ta fram familjens gemensamma sysslor. Syftet med deltagarhallen är att visa vardagen och entusiastiska och genuina kreativa aktiviteter”, sade Kristjan Raba, utställningschef på Estlands nationalmuseum och tillade att fler och fler besöker utställningarna med sina familjer.

Deltagarsalen på Estlands nationalmuseum är avsedd för utställningar gjorda av människor som inte dagligen arbetar i museum eller organiserar utställningar, men som har ett intresse, ett viktigt tema eller en idé som de vill presentera för andra. Estlands nationalmuseum har nu anordnat tävlingar i utställningsidéer under sex år.

Källa: NordenBladet.eeHigh quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory