De genomsnittliga priserna per enhet för gymnasieutbildning, grundläggande konstundervisning och medborgarinstitut för 2021 fastställdes

NordenBladet — Statsrådet har fastställt de genomsnittliga priserna per enhet för 2021. För gymnasieutbildning är det 6 615,98 euro per studerande. Det genomsnittliga priset per enhet för grundläggande konstundervisning är 82,19 euro per undervisningstimme och det genomsnittliga priset per enhet för medborgarinstitut 84,77 euro per undervisningstimme.I och med att utvidgningen av läroplikten betraktas som en verksamhetsförändring i gymnasieutbildningen, beaktas anslagsökningen för utvidgningen av läroplikten för 2021, sammanlagt 10,45 miljoner euro. Genom anslagsökningen finansieras inom ramen för statsandelsfinansieringen för gymnasieutbildning avgiftsfria läromedel för läropliktiga studerande samt handlednings- och tillsynsuppgifter i anslutning till utvidgningen av läroplikten.
 
Den totala finansieringen enligt förordningen beräknas uppgå till ca 658 miljoner euro för gymnasiet, 153 miljoner euro för grundläggande konstundervisning enligt undervisningstimmar och ca 145 miljoner euro för medborgarinstituten. De genomsnittliga priserna per enhet för 2021 baserar sig på de faktiska driftskostnaderna för 2018.
 
Förordningen träder i kraft den 1 januari 2021.

Källa: Valtioneuvosto.fierror: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory