Finland: Coronavaccineringen i medlemsländerna på agendan vid videomötet för EU:s hälsoministrar den 13 januari

NordenBladet — EU:s hälsoministrar sammanträder via videoförbindelse onsdagen den 13 januari. Temat för det informella ministermötet är coronavaccineringen i medlemsländerna. Finland representeras vid mötet av familje- och omsorgsminister Krista Kiuru.

Det informella ministermötet ordnas av Portugal, som är ordförandeland sedan början av året.  Under ledning av ordföranden diskuterar ministrarna medlemsländernas erfarenheter av vaccineringens första veckor och eventuella problem som uppstått. Ministrarna diskuterar också tilläggsanskaffningarna av vacciner.

”EU:s samarbete när det gäller anskaffningen av en tillräckligt omfattande och mångsidig vaccinportfölj för medlemsländerna är av stor betydelse i den globala konkurrensen om vacciner.  Finland uppmuntrar kommissionen att göra sitt yttersta för att försnabba tillverkningen av coronavacciner och vaccinleveranserna för medlemsländernas behov”, säger Kiuru.

Förutom medlemsländerna har Portugal också inbjudit Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz till mötet.

EU:s informella möte för hälsoministrarna den 13 januari 2021 (Europeiska unionens råd)Rådet för sysselsättning, socialpolitik, hälso- och sjukvård samt konsumentfrågor (EPSCO, Europeiska unionens råd)

Källa: Valtioneuvosto.fierror: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory