Av försvarsbudgeten reserveras över hälften för upphandling

NordenBladet — I regeringens budgetproposition för nästa år föreslås ett anslag på 5,1 miljarder euro för försvarsförvaltningen. Detta är 223 miljoner euro (5 procent) mer än budgetförslaget för i år. Merparten av ökningen föranleds av mervärdesskatteutgifter för anskaffningen av multirollflygplan. Av det militära försvarets utgifter utan mervärdesskatteutgifter används 2,7 miljarder euro till materialanskaffningar, utrustning av trupper och underhåll av materiel. I summan ingår också de medel som reserverats för HX- och Flottilj-projekten.

– I nästa års försvarsutgifter betonas de upphandlingar som är centrala med tanke på vår försvarsförmåga och som varit allmänt kända sedan länge, konstaterar försvarsminister Antti Kaikkonen.
– Också den ökning av antalet anställda och uppgifter inom Försvarsmakten som skrivits in i regeringsprogrammet framskrider. Utvecklingen av försvaret är långsiktig och systematisk.

I budgetpropositionen förblir försvarsmaktens omkostnader nästan oförändrade. För ökningen av försvarsmaktens personal- och uppgiftsvolym anvisas stegvis i enlighet med regeringsprogrammet sju miljoner euro. I budgeten för 2022 uppgår ökningen till sex miljoner euro. Därtill föreslås för den militära krishanteringens materiel- och förvaltningsutgifter ungefär 64 miljoner euro.

Vid försvarsministeriet ges

Källa: Valtioneuvosto.fiHigh quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory