Finland: Anna-Mari Vimpari utnämndes till statssekreterare för Centerns ministergrupp

NordenBladet — Torsdagen den 7 januari utnämnde statsrådet politices magister Anna-Mari Vimpari till statssekreterare för ministrarna Annika Saarikko, Matti Vanhanen, Jari Leppä, Mika Lintilä och Antti Kaikkonen med tillträde den 7 januari 2021. En statssekreterare utnämns för ministerns mandatperiod.

Statssekreterare Vimpari avlade även tjänsteeden vid statsrådets allmänna sammanträde i dag.Anna-Mari Vimpari har tidigare varit generalsekreterare för Centerns riksdagsgrupp och före det bland annat operativ direktör för Miltton Networks Ab. Vimpari har också varit statsministrarna Mari Kiviniemis och Matti Vanhanens rådgivare i EU-ärenden, förvaltnings- och kommunminister Kiviniemis specialmedarbetare och statsminister Vanhanens specialmedarbetare med ansvar för riksdagsärenden.Statsrådet utnämnde också agronomie- och forstmagister Kimmo Tiilikainen till statssekreterare för ministrarna Jari Leppä, Mika Lintilä och Matti Vanhanen från och med den 7 januari 2021. Tiilikainen har varit statssekreterare för ministrarna Leppä och Lintilä sedan den 12 december 2019.

Statssekreteraren bistår ministern i uppgifter som anknyter till den politiska styrningen och beredningen av ärenden. Statssekreteraren biträder och representerar ministern när det gäller utarbetandet av politiska riktlinjer, samordningen av uppgifter och ståndpunkter mellan ministerierna, genomförandet av regeringsprogrammet inom ministerns ansvarsområde samt skötseln av EU-ärenden och internationella uppdrag.

 error: Content is protected !!
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory