Sverige: Prins Carl Philip sprang Lilla barnets lopp

NordenBladet – Söndagen den 28 april deltog Prins Carl Philip i loppet “Spring för lilla livet” i Hagaparken i Stockholm. Loppet arrangeras av Lilla barnets fond och alla intäkter går till svensk forskning om nyfödda barn.

Löparna kunde välja att springa fem eller tio kilometer. För yngre barn fanns ett eget lopp på 400 meter. Prinsen, som är beskyddare för Lilla barnets fond, sprang fem kilometer.

I Sverige behöver mer än 10 000 nyfödda barn varje år avancerad vård efter födseln för att överleva och inte drabbas av livslånga funktionsnedsättningar. Forskningen kring dessa små, nyfödda barn är livsviktig och därför startade den nationella föreningen Lilla barnets fond i oktober 2008.

Om Lilla barnets fond
Lilla barnets fond till annan webbplats är en ideell förening som bildades 2008 med syfte att stödja medicinsk forskning och utveckling rörande det nyfödda barnet och dess framtida hälsa. Styrelsen ansvarar för all verksamhet. Under styrelsen arbetar en forskningsnämnd som handlägger alla ansökningar om forskningsmedel. Basen för all verksamhet är medlemmarna som i samband med bland annat årsmötet har inflytande genom sin rösträtt.

Lilla barnets fond är medlemmar i FRII, Frivilligorganisationernas insamlingsråd, sedan februari 2012. FRII verkar för att insamling drivs etiskt, transparent och professionellt och Lilla barnets fond har förbundit sig att tillämpa FRIIs kvalitetskod.

Sedan 2009 är Prins Carl Philip beskyddare av Lilla barnets fond.


Tags assigned to this article:
Lilla barnets fondPrins Carl PhilipSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory