Sverige: Möt hösten i Stockholm – bli projektassistent hos Föreningen Norden!

NordenBladet – Är du mellan 18-30 år och vill bygga en karriär inom kommunikation, arbetsmarknadsfrågor, kultur, projektadministration, ledarskap, ideella organisationer eller liknande? Då kan en volontärtjänst som projektassistent hos Föreningen Norden vara något för dig.

Föreningen Norden
Föreningen Norden grundades redan 1919 och är en 100-årig partipolitiskt och religiöst obunden organisation, öppen för alla som vill engagera sig och jobba med nordiska frågor och nordiskt samarbete. Möten mellan olika människor och nätverk för kunskap och folkbildning är kärnan i Föreningen Nordens verksamhet. Just nu söker vi dig som är intresserad av att jobba med vår verksamhet både med vår folkrörelse Föreningen Norden Sverige och projektet Nordjobb.

Nordjobb
Nordjobb är ett nordiskt arbetsmarknadsprogram som startades 1985. Projektet hjälper unga mellan 18 och 30 år att få sommarjobb i ett annat nordiskt land, mestadels inom traditionella säsongsbranscher såsom turism, vård, lager och logistik samt fabrik. Utöver att förmedla jobb så hjälper Nordjobb sommarjobbarna med att hitta bostad i arbetslandet, svarar på praktiska frågor och ordnar med kultur- och fritidsverksamhet.

Om tjänsten
Som projektassistent på Föreningen Norden så ingår du i ett litet team där dina arbetsuppgifter bestäms i samråd med din handledare. Arbetsuppgifterna varierar över året och självständiga initiativ inom ramen för verksamheten uppmuntras.

Framförallt innebär dina arbetsuppgifter kontakt med våra projektpartners, deltagare och intressenter, marknadsföring genom event och sociala media, projektplanering, informationsspridning och arbete kopplat till alla delar av Föreningen Nordens verksamhet.

Det förekommer en del reseaktivitet, där det kan bli aktuellt att resa inom Sverige eller till något av de andra nordiska länderna för möten, konferenser eller marknadsföringsinsatser. Din arbetstid kommer i viss utsträckning vara förlagd till kvällar och helger.

Antal lediga tjänster: 1

Tidsperiod: ca 1 november 2019 – 31 oktober 2020. Tidsbegränsad tjänst på 12 månader.

Vad erbjuder vi?

12 månader som projektassistent för Föreningarna Norden, där du får utveckla dina kompetenser och stärka dina framtida chanser på arbetsmarknaden
En egen handledare samt en mentor som följer upp på din utveckling
Två kurser som arrangeras av Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällsfrågor
Mat, boende och fickpengar betalt genom ett stipendium
Resan till och från Sverige betald
Hjälp att hitta bostad i Stockholm
Möjlighet att gå kurs i svenska

Vem är du?

Du tycker att nordiskt samarbete är viktigt och du är villig att arbeta i en miljö där de skandinaviska språken är arbetsspråk
Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och trivs bra i små team
Du är ansvarstagande och har förmågan att ta ansvar för att självständigt planera och genomföra · uppgifter som har delegerats, med stöd av din handledare
Du vill utvecklas och är redo att pröva nya utmaningar
Du är flexibel och kan enkelt anpassa dig efter nya situationer och förutsättningar
Du är villig att flytta till Stockholm, vilket är en förutsättning för att kunna genomföra volontärtjänsten

Är du intresserad? Skicka CV och personligt brev till ellica@nordjobb.org! Rekrytering sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Dock senast den 6 oktober 2019.

Vid frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta Ellica Brindstedt på ellica@nordjobb.org eller +46 735 217 910.

Källa: Norden.se


Tags assigned to this article:
Föreningen NordenNordjobbSverige

High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory